1. אישור משרד הבריאות – חפשו את תווית “באישור משרד הבריאות” אם אין- וותרו על הקנייה. אם בפירוט המרכיבים מופיע טרטרזין -הימנעו משימוש בו סביב העיניים והשפתיים. אצל ילדים, מומלץ לבצע “טסט” קטן ולצבוע אזור קטן מאחורי האוזן יום יומיים לפני פורים – כדי לבחון את תגובת העור ושאין חשש לחומרים אלרגניים.
2. היגיינה – מוצרים וכלי איפור אוספים חיידקים מהעור (בפרט מברשות, וספוגיות) ולכן שיתופם עם חברים אומר שיתוף חיידקים. מוצרי איפור הינם מוצר היגייני לכל דבר. אין להשאיל או להעביר אותם מאדם לאדם מאחר וניתן להדבק בדלקות עיניים.
3. עיפרון עיניים – כאשר בוחנים עיפרון לעיניים (על היד) כדאי לוודא שהוא 'מצייר' בקלות. עיפרון שאינו מצייר בקלות עלול לגרום לשריטות באזור העין, מה שעלול להוביל להיווצרות דלקת.
4. חיי המדף של מוצרי איפור – לכול תכשירי האיפור יש חיי מדף מוגבלים ומוצר איפור שפג תוקפו הוא מקור לבעיות עור. יש לבדוק את התוקף טרם הרכישה ולהשליך מוצרים שפג תוקפם. זמן חיי מדף נמדד מרגע הפתיחה והחשיפה לחמצן.
מסקרה – את מרב הזהירות יש לנקוט לגבי מסקרה, לאור הסכנה לגירוי העין והיווצרות דלקת. מומלץ להשליך מסקרה כול שלושה חודשים. אם המסקרה מתייבשת אל תוסיפו מים או רוק. דבר זה יתרום להתפתחות חיידקים.
שפתון – בהנחה שהמוצר אוחסן כראוי במקום קריר ויבש, במקרים רבים אורך החיים של שפתון הוא עד שנה.
פודרה וצלליות – עד שנה וחצי במקסימום.
5. תרסיסי צבע – מיועדים לשיער בלבד. אין לצבוע בעזרתם שום חלק בעור הגוף. כאשר צובעים שיער, יש לשים קרטון או מגן כלשהו מעל קו המצח כך ששום רסס או אדים לא יגיעו לאזור העיניים (חפש על המוצר תו תקן – מדבקת מכון התקנים).
6. צבעי איפור מומלצים – לציורי פנים וגוף יש להשתמש בצבעי גוף על בסיס מים המיועדים לכך. בעזרתם ניתן לצייר עם מכחול (ממש כמו בציור על דף).
7. לא נרדמים עם איפור – חלקיקי איפור עלולים להחליק לתוך העין בשעת השינה, דבר שעלול לגרום לגירוי, אדמומיות ואף לדלקת. יש להסיר את האיפור לפני השינה. מוצרי איפור גם הבריאים ביותר נטמעים בעור, יש להסירם כדי לאפשר לנקבוביות 'לנשום'.