עונת החורף היא הזמן המושלם לחמין (טשולנט), המנה הקלאסית שמתבשלת באיטיות ומחממת כל בית. אבל האתגר המרכזי בהכנת חמין הוא תכנון מראש: השריית קטניות לילה קודם והכנות שדורשות זמן. כעת, עם ההשקה של סדרת שימורי קטניות ותירס של סוגת, אין צורך בתכנון מוקדם. המוצרים החדשים מאפשרים לכם להכין חמין עשיר וטעים גם בהחלטה של הרגע האחרון.
קטגוריה חדשה בשוק: שימורי קטניות ותירס
במחקר שביצעה חברת סוגת, המובילה בתחום חומרי הגלם לבישול ואפייה, באמצעות מכון "רושינק – בית למחקרי שווקים", נמצא כי שני שליש מהצרכנים מעדיפים מוצרים מוכנים לאכילה כדי לחסוך זמן בעוד 59% ציינו כי הם צורכים שימורים בעיקר בשל הקלות ומהירות ההכנה.
בעקבות כך החליטה סוגת לראשונה להיכנס לשוק השימורים ומשיקה סדרת מוצרים חדשה הכוללת: שעועית לבנה, שעועית אדומה, שעועית מנומרת, גרגירי חומוס, עדשים ירוקות ותירס מתוק (עם וללא תוספת סוכר).
המוצרים נשמרים בשיטת שימור מתקדמת השומרת על הערכים התזונתיים והטעמים של הקטניות והתירס. שיטת השימור מאפשרת שימוש מיידי ללא צורך בהשרייה או בישול מקדים, ומספקת פתרון מושלם למי שמחפש לשלב נוחות עם טעמים עשירים.
מתכון: החמין החורפי המושלם
מצרכים (לסיר חמין משפחתי):
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 3 כפות שמן לטיגון
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 גזר קלוף וחתוך לעיגולים
- 2 כוסות שעועית משומרת של סוגת (שעועית לבנה/אדומה/מנומרת לפי הטעם)
- 1 כוס גרגירי חומוס משומר של סוגת
- 1 כוס עדשים ירוקות משומרות של סוגת
- 2 כוסות גריסי פנינה שטופים
- 1 ק"ג בשר בקר לחמין (כתף או אסאדו) חתוך לקוביות גדולות
- 6 ביצים שטופות היטב
- 1/2 כוס שימורי תירס (לא חובה, להוספת מתיקות עדינה)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כורכום
- 1/2 כף כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מים לכיסוי
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות הבשר, מטגנים להשחמה מכל הצדדים.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מסדרים את תפוחי האדמה, הגזר, הקטניות המשומרות (שעועית, חומוס, עדשים), והגריסים בסיר.
- מניחים בעדינות את הביצים בין המרכיבים.
- מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של המרכיבים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות או מניחים על פלטת שבת למשך הלילה.
טיפ שדרוג: הוסיפו מעט סילאן או דבש לקבלת טעם עשיר ומאוזן.