לקשיים הנפשיים שפעמים רבות מתלווים אל הפגיעה, לאובדן ההכנסה, ולישיבה הממושכת הקשה בבית, מתלווה פגיעה אחרונה, הדובדבן שבקצפת- סחבת בירוקרטית סבוכה ומבלבלת רק על מנת לקבל את שמגיע לנפגעים, כחוק וכדין, שכדי להשלים אותה מרגיש לפעמים שצריך מינימום תואר במשפטים מהאוניברסיטה העברית, אם לא מהרווארד או NYU.
בעיה זו זוהתה על ידי אתר הטפסים הגדול בישראל, אתר tofes101.co.il, לאחר פניות חוזרות ונשנות מגולשים לטפסים המיועדים לנפגעי תאונות. אתר זה מציע מילוי מקוון ונוח של שלל טפסים, בחינם לגמרי. לאחר המילוי, נכללת גם האפשרות להפיק קובץ PDF מלא בסופו של המילוי – לשליחה לאן ולמי שצריך. פיצ'ר חשוב שקיים בטפסים המקוונים וחיוני ביותר לסוג הטפסים הללו – שדות חובה.
מדוע שדות חובה הם חשובים?
בפשטות ניתן להבין, כי ממלאי הטפסים באתר, אינם תמיד שולטים בחומר הנלמד וברזי הבירוקרטיה (יותר נכון, אף פעם). לשם כך נועדו שדות החובה. ממלאי הטפסים באתר מוגנים על ידי שדות חובה בטופס המקוון, שלא יתנו להם לפספס שום דבר חשוב בטופס, וכתוצאה מכך לאבד סכומים המגיעים להם בשל מילוי לא מדויק.
שני טפסים חדשים שהושקו בעת האחרונה באתר נוגעים לנפגעי תאונות עבודה. מדובר בטפסים של המוסד לביטוח לאומי שחובה למלא אותם בצורה מדויקת וקפדנית.
הראשון והנפוץ יותר מבין השניים הוא טופס 250 של המוסד לביטוח לאומי, שהינו טופס המיועד לעובד שכיר שנפגע בתאונת עבודה. על הטופס הזה חתומים הן המעסיק של העובד והן העובד עצמו, ומתוארים בו פרטי התאונה. מדובר בטופס בעל חשיבות רבה, מהסיבה הפשוטה שהוא פותח את ההליך אל מול ביטוח לאומי, הגוף ממנו ניתן להיפרע במקרה של תאונה, וחשוב מאוד לדייק במילוי ובפרטים שבו. כלומר, טופס זה הינו הפעם הראשונה שבו המוסד לביטוח לאומי מתוודע לפרטי הפגיעה, ולכן פרטים ופגיעות שלא ייכנסו לגדרי הטופס, יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי להכניסם אל תיק התביעה מול ביטוח לאומי במועד מאוחר יותר.
הטופס השני הינו טופס 283 של המוסד לביטוח לאומי, והוא מהווה את הטופס המקביל לטופס 250 במקרה של תאונות עבודה של עצמאים. במילוי, כפי שמתואר ומודרך באתר, יש הבדלים הכרחיים בשל היעדר המעסיק, אך גם מילויו של טופס זה איננו טריוויאלי כלל וכלל, ועל כן מומלץ מאוד למלאו בצורה אחראית ומקוונת, עם השמירה של שדות החובה.
לבסוף, הנוחות המוצעת במילוי המקוון לא תסולא בפז. אין צורך בתוכנות שונות ומשונות של מילוי על גבי PDF, שאיכשהו תמיד יוצא לא טוב ולא ישר. מדובר בטפסים רשמיים המוגשים אל מול רשויות המדינה, ומשכך, כדאי למלא אותם בצורה מקוונת ולהפיק אותם דיגיטלית. ההתייחסות לתיק התביעה תהא בהתאם.