לשם שינוי, אל מסעדת Mila בסביון לא הגענו במקרה. כבר לפני חצי שנה כמעט, תוך שיטוט אינסופי בטיקטוק בזמן ההמתנה בין שמירה לשמירה באחד מסבבי המילואים האינסופיים נתקלתי בסרטון חביב של מסעדנית צעירה בשם ליז קוהן, בת 24 בלבד, שמראה כיצד היא בוחרת את הכלים ומעצבת את החלל למסעדה שהיא מתעתדת לפתוח במרכז המסחרי החדש של סביון.
האמביציה של ליז וההקפדה על איכות ודיוק הפרטים הכי קטנים שבו אותי והחלטתי – ברגע שתיפתח המסעדה נבוא לבקר.
בפברואר האחרון היא נפתחה אלא שבתחילה הוגשו במקום רק ארוחות בוקר וסרוויס צוהריים. מכיוון שאנחנו אנשים עסוקים וזמן לביקור ממושך יש לנו בעיקר בערב, המתנו בציפייה דרוכה לשינוי בלו"ז ואכן, בערב פסח האחרון גם זה קרה והנה, הצלחנו למצוא מקום לשניים בחצר הפנימית של המסעדה ושמנו פעמינו לסביון – מקום שרק המיתוג שלו כבר מקפיץ את הציפיות.
ממרכז מסחרי שקט למיני-קניון יוקרתי
את המרכז המסחרי הישן של סביון אני זוכר מילדותי כנער צעיר וכסטודנט, כשלדייטים מושקעים ו"מפתיעים" הייתי לוקח את בנות הזוג אל הבר-מסעדה האינטימי של מיכאלה ואת החברים לפאב השכונתי והקטן שהפתח אליו היה מדלת שאינה מסגירה את מה שמאחוריו, באמצע השביל הצר שבין החניה החשוכה וחזית המרכז המסחרי הדומם, פאב שאת שמו כבר שכחתי אבל את ריח האלכוהול והסיגריות שבו אני עדיין זוכר.
מאז עברו לא מעט שנים והחניה החשוכה הפכה פניה ומרכז מסחרי גדול ומעוצב (מאוד!) של רשת קניוני G נפתח על חורבותיו ושדרג את היצע הבילוי באזור בכמה רמות. בתוך המקום כאמור נפתחה גם Mila, שמעתה נקרא לה פשוט 'מילה', מסעדת דגים-חלבית כשרה בהובלת השף יהונתן שרביט.
אם השם מצלצל לכם מוכר, זה מכיוון שהשף יהונתן שרביט השתתף בעונה החמישית של "משחקי השף", התמודד בנבחרת של יוסי שטרית והגיע עד לגמר התוכנית. כבוד.
תפריט מהודק עם טוויסט
אבל אנחנו לא פה כדי לדבר על העבר (המכובד) של שף יהונתן שרביט אלא על ההווה שלו במסעדת מילה בסביון.
ראשית, אין ספק שהמקום נראה מושקע, נעים ועושה חשק לאכול. בניגוד לרוב המסעדות הכשרות המוכרות הוא לא שוכן באזור התעשייה של פתח תקווה, כנראה שגם לא תפגשו שם את כל השכנים והחברים והוא ברמה אחת מעל רוב המסעדות האחיות לז'אנר.
ומבחינת האוכל עצמו? כבר למדתי שלכל אחד יש את הציפיות והעדפות שלו אבל אני יכול לומר שהתפריט במילה לא רחב מאוד, אבל אקלקטי וכל אחד יוכל למצוא בו מנות שהוא מתחבר אליהן יותר.
בגלל מגבלות ההריון של האישה שאיתי (ב"ה, חמסה חמסה), אנחנו היינו טיפה מוגבלים יותר בבחירת המנות ולבסוף בחרנו בסלט קיסר מפוחם – עלי חסה שלמים אך נעימים, מכוסים רוטב קיסר, עירית, קרוטונים והמון פרמז'ן, ומגיעים לשולחן חמימים אחרי שהות קצרה על הגריל שמעניקה למנה טעם מבלבל של בשר מעושן (אני מזכיר שהמקום כשר בהכשר הרבנות). לטעמי, אפשר היה להפחית מעט מהפרמז'ן אבל בכל מקרה זו הייתה מנה מענינת שלא פגשתי קודם לכן.
בהמשך הוגש לנו קרוקט בצלים שרופים, צמד כדורים שמנמנים עליהם נחה שכבה נאה של רייט דג גם בליווי איולי וקרם פלפל וחזרת עדינים. מנה עשירה בטעם שמילאה את הפה בטעמים טובים ונעימים.
לצד מנות הפתיחה (ב"מילה" אין חלוקה בין ראשונות לעיקריות) הזמנו גם כיסונים מטוגנים של תרד ומנגולד. הכיסונים הזכירו לנו את הצ'יבורק הבוכרי אבל עם רוטב פלפלים ושמנת חמוצה שהעניקו למנה טוויסט מזרח אירופאי והשאירו טעם של עוד.
לעיקרית חלקנו במנה של טורטליני גבינות רכות, מנה שדווקא לא תלינו בה ציפיות מיוחדות אך הפתיעה לטובה עם טורטליני גדולים במידה, בחמיצות נכונה ובמרקם מעולה. הפסטה הגיעה לשולחן עטופה בקרם דלעת, קציפת ירקות שורש, אגוזי לוז (שדרוג מעולה!) ושבבי פרמז'ן.
לקינוח, ניצלנו את העובדה שהמנות במסעדה הכשרה כולן חלביות ולצד שתי כוסות קפה גדולות ירדנו על מנת הגלידה הסיציליאנית, מנה המוגשת בכוס חרס לבנה ואנמית, הגשה שלא החמיאה למנה והעלימה אותה, וחבל. המנה עצמה כוללת גלידת פיסטוק מתוצרת הבית, עם שבבי שוקולד ופיסטוקים מקורמלים לצד עוגיית פירות יער חמצמצה שנתנה קיק ראוי למתיקות של הגלידה עצמה.
לסיכום, אם אתם גרים באזור המרכז ומחפשים מקום שונה ושקט לבלות בו, מסעדת Mila בסביון היא בהחלט מקום מעולה לבלות בו ערב זוגי.