KFC ישראל מודיעה היום כי תחל לשווק את מנות בשר העוף האמיתי שלה בציפוי אבקת סויה כשרה במקום אבקת החלב כמקובל בכל סניפי הרשת בעולם הודות לאישור מיוחד שניתן לה מהרשת העולמית. מהלך זה שהושג לאחר שנתיים של דיונים ומשאים ומתנים סולל מעתה ל KFC את הדרך אל הקהל שומר הכשרות.
עידן הראל 08/03/2009
אבקות החלב שמהוות מזה יותר מיובל שנים חלק בלתי נפרד מציפוי העוף המפורסם של KFC בכול העולם מוחלפות מעתה בארץ באבקות סויה בטעם חלב כשרות שאושרו ע"י מעבדות קנטאקי בדאלאס. הודות לפיתוח זה תוכל הרשת העולמית לפתוח מסעדות KFC כשרות במקומות אחרים בעולם בהם ריכוזי אוכלוסיה יהודית גבוהה.
לדברי אודי שמאי, הבעלים של KFC ישראל: "הטעם החדש זהה למקור ובלתי ניתן להבדיל בין האבקות המקוריות מהחלב לבין התיבול החדש בסויה. " שמאי הוסיף: "הלחץ הבלתי פוסק של הצרכנים להוציא את אבקות החלב הביא לפיתוח המרכיב החדש. נוכחנו לגלות שנושא הערבוב בין החלב לבשר חשוב להרבה מאוד אנשים שנאלצו להימנע מאכילת המוצר הכ"כ אהוד. זו הייתה מלאכה לא פשוטה, הנהלת הרשת הבינלאומית לא הקלה עלינו, בסופו של תהליך הם הבינו שבמדינת ישראל לא מקובל למכור בשר עם חלב".
ל-KFC 10 סניפים בישראל – שניים מהם כשרים למהדרין בעוד השאר פועלים בימי שבת. על פי התכנון במהלך 2009, תחנוך הרשת שלושה סניפים נוספים.