מתכוני קיץ של השף מאיר רונברג

השף מאיר רוזנברג ממלון רימונים גלי כנרת מציע: קיץ מרענן ומפנק עם מתכונים מיוחדים.

עידן הראל ו22/06/2015

(צילום: באדיבות השף מאיר רונברג)

(צילום: באדיבות השף מאיר רונברג)

בקיץ הישראלי, המתאפיין בחום רב ואחוזי לחות גבוהים, אנו מחפשים אוכל קל, מרענן ושאינו דורש שעות רבות של בישול, הכנה והתעסקות במטבח. שף מאיר רוזנברג, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, נרתם לעזרתנו ומציע מתכונים העושים שימוש בירקות ופירות העונה, סלטי פסטות ועוף, המניבים מאכלים קיציים, מרעננים וקלים להכנה.

פסטה עם ירקות ירוקים

חומרים:

1/2 ק"ג (ספגטי, פנה, פוסילי או כל פסטה אחרת)

מים לבישול הפסטה, כפית מלח, כף שמן

100 גרם אספרגוס ירוק טרי

5 יח' עלי מנגולד

1 כוס אפונה ירוקה

1 כף נענע קצוצה

100 גרם חמאה

2 שיני שום קצוצים

מלח, פלפל לבן

אופן הכנה:

מבשלים את הפסטה במים עם השמן והמלח, עד שהפסטה במצב "על דנטה"

במקביל, חותכים את האספרגוס (בחלקו של שורש של האספרגוס לא נשתמש) באורך 3 ס"מ ונבשל את האספרגוס 2 דקות במים ומיד נקרר אותו.

נקצוץ את עלי המנגולד בסיר מניחים את החמאה, מוספים את האפונה ובהדרגה נוסיף את האפונה, עלי המנגולד והשום ובסוף את האספרגוס ועלי הנענע.  את הפסטה לאחר שבישלנו נסנן ונוסיף אותה לירקות הירוקים.

כבד עוף על אננס צרוב ותפוחי עץ מקורמלים

חומרים:

1 ק"ג כבד עוף

1/4 כוס שמן

1/4 כוס יין

2 יח' בצל בגודל בינוני

כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

3 יח' תפוח עץ גרנד סמית

1/4 כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון

1 יח' אננס טרי

אופן הכנה:

מנקים את הכבד וחוצים אותו לשניים.

חותכים את הבצל לחצי ואת החצי לרצועות (דקות).

מחממים במחבת את השמן, מוספים את הבצל ולאחר מספר דקות (עד שהבצל מזהיב) מוספים את הכבד וצולים אותו עד כמעט שהוא מוכן.

מוספים את היין המלח והפלפל ומבשלים את הכבד עד שהוא מוכן (חשוב שהכבד יהיה רך ונימוח).

מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ.

צורבים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר והמיץ לימון.

את האננס מקלפים וחותכים לטבעות בעובי של חצי ס"מ וצורבים אותם במחבת (רצוי מחבת פסים).

מניחים בצלחת את האננס עליו מניחים את תפוחי העץ ומעל את הכבד עם הבצל והרוטב.

סורבה אבטיח צונן

חומרים:

1/4 אבטיח בגודל בנוני מקולף

2 כפות אבקת סוכר

1/4 כוס מיץ לימון טרי

אופן הכנה:

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים אותם.

לאחר הטחינה מכניסים למקפיא ל 5 שעות עד שהמסה קפואה.

מחזרים לבלנדר לטחינה נוספת ומגישים

יוגורט עם שמנת ופירות טריים

חומרים

1/2 כוס יוגורט עזים

1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת

1/2 כוס פירות טריים חתוכים (משמש, נקטרינה, ענבים, דובדבנים ללא גרעין)

1 כפית אבקת סוכר

2 כפות גרנולה

אופן הכנה

מזלפים את השמנת בכוס, מעל השמנת מניחים חצי מכמות הפירות מעל הפירות את היוגורט ומעל את שאר הפירות עם הגרנולה.

+ הוסף תגובה לכתבה    גירסה להדפסה    שלח לחבר

תגובות הגולשים

    לא קיימות תגובות לכתבה.
יום ג', ב' שבט התש"פ 28.01.2020
פרשת בא
כניסה: 16:32 | יציאה: 18:02
הצטרף לרשימת התפוצה
אירועי המגזר
<ינואר, 2020>
אבגדהוש
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת'' | מי אנחנו | כתבו לנו | פרסמו אצלנו | תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | מדינט-פורטל בריאות ורווחה| הפוך לדף הבית | RSS