במהלך מתן ייעוץ משפטי לקטין שנעצר, הבחין עו"ד רחביה פילץ בכרזות תעמולה פרו-להט"ביות שנתלו בתחנת המשטרה בירושלים. כרזות התמיכה במצעד כללו גם דברי הסתה כנגד "בכירי ההנהגה הדתית", והאשמה כי הם שהביאו לניסיון רצח ופציעה של משתתפי המצעד.
בכותרת נוספת בה פורסם על קיום המצעד נכתב "ניצחון בעתירה", ממנו משתמע כאילו היתה זאת משטרת ישראל שניצחה את עיריית ירושלים, בעתירה לקיומו של המצעד.
נוכח הדברים שיגר עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו מכתב חריף לנציב תלונות הציבור, בו מתח ביקורת חריפה על ההסתה החמורה שהופצה על ידי המשטרה, ותקף את הזדהות המשטרה, שהינה גוף ציבורי, עם צד פוליטי וחברתי מסוים.
"על כותלי תחנת המשטרה תלויה כרזה שמגדירה את ראשי הציבור הדתי כגורמים לדקירות, והתעמולה חודרת ועושה את שלה", תקף עו"ד יאדו במכתבו. "לא פלא, שבאותה שעה בתוך חדר החקירה, מעברו השני של הקיר עליו תלויה הכרזה, הטיחה החוקרת המשטרתית בקטין שתלה כרזות בעיר כי היא יודעת מי הם שולחיו, והם, (הרבנים) רוצחים", תיאר יאדו את שאירע לאחד הקטינים שנעצרו בשל חזותם הדתית בסמוך למצעד הגאווה.
"ברור, ולא היה צורך לומר כי משטרת ישראל לא אמורה לתפוס צד במאבקים ציבוריים. כמי שמטפל מדי שנה באכיפה השיטורית כלפי המחאה הדתית כנגד מצעדי הגאווה, אני יודע לומר כי מדובר באכיפה מדכאת, ואף הוגשו על ידי בעבר, עשרות תביעות כנגד גילויי דיכוי בלתי חוקיים", כתב.
"ההסברה לקראת האכיפה במצעד חייבת להיות מאוזנת ומבוקרת. תעמולה להט"בית שנועדה להפיח רוח הזדהות עם ערכי המצעד והצדקותיו, לא אמורה לשמש כחומר הסברה בשירות המשטרה. ברור כי מאחר שתעמולה זו מופנמת לתוך ההסברה המשטרתית ייצאו שוטרים לרחובות וחוקרים לחקירות, כשהם טעונים במסרים כי באי המצעד הם "לוחמי החופש החירות והסובלנות" ואילו הרבנים הם הגורמים לדקירות והפציעות", הוסיף.
עו"ד יאדו חתם את המכתב בדרישה לערוך בדיקה מקיפה של מערך ההסברה וההדרכה הפנימי במשטרת ישראל, ולפעול לביעור הגורמים להטייה תודעתית במשטרת ישראל, בעניין המאבק התרבותי סביב מצעד הגאווה.