בהקמת המלון החדש הושקעו כ-15 מליון ש"ח בשיפוץ והעיצוב בלבד, ללא הבינוי, והוא משתרע על פני 8 דונם. בשלב הראשון יפתחו 27 סוויטות ובמועד שטרם פורסם בהמשך המלון יתרחב לסוויטות נוספות. אם חשבתם להגיע למלון בסוף יום טיול משפחתי ומייגע, אז תשנו את התוכניות – המלון מיועד לזוגות בלבד, ללא ילדים, ומיועד לפעול בסית מלון בוטיק יוקרתי במיוחד. הסוויטות ממוקמות ב-4 בניינים שונים אשר שומרו על יסודות האתר ההיסטורי בית המכס העליון.
המלון מציע תחת קורת גג אחת תפריט מגוון ועשיר של פעילויות למתארחים בו: מסעדת שף, מרתף יין, בר לאונג', חדר אירועים פרטי, שירותי ספא, בריכת שחייה, בוסתנים ואולם לאירועים וכנסים.
מלון פרא כשמו כן הוא, מהווה מחווה לטבע המרהיב והפרוע של רמת הגולן ממנו נצפים נופים הררים ועמקים עוצרי נשימה. המלון ממקום על פני מרחבים פתוחים ומוקף בגינות ירק אורגניות, עצי פרי וצמחייה טבעית המקדמת אג'נדה של קיימות, אורגניות ומחזקת את התוצר המקומי,לצד צמחייה המקורית במקום, עוד מתקופת קום המדינה.
במלון שעוצב ע"י דנה לייטסדורף ותמרה גלסר-שפרן, 27 סוויטות מעוצבות ומרהיבות המציעות דיאלוג אמיתי עם הטבע וההיסטוריה של אתר הנופש ומתן תחושת אותנטיות קסומה. קיימים 6 סוגי חדרים עם מאפייני ריהוט וגן שונים שנבחרו בקפידה, כולם מעוצבים בחומרים האופיינים לגולן: אבן, בזלת ועץ טבעי ומשרים רובד של נעימות, יוקרה ואווירה מזמינה.
מדובר בחדרים המשוחזרים מיוסודות הבניינים המקוריים של בית המכס הצרפתי מ-1919, בחדרים רצפות עץ בנות 150 שנה, קירות מאבני סלע עגולות ותקרות גבוהות המעניקות חוויה אותנטית לאווירה של 1919. מגוון החדרים כולל בין הייתר: סוויטה נשיאותית, חדרי גן וחדרי באוהאוס – אך בכל חדרי המלון קיים מרפסת אישית.
מלון פרא רמת הגולן ינוהל בשותפות ישי מלכה, מבעלי מלון אלגרה בעין כרם, והיזמים אבי לוי ויאיר ביטון ומחירי ההשקה שפורסמו נכון לתקופת הפתיחה הם החל מ–1,800 ש"ח ללילה באמצע שבוע ו-2,200 ש"ח לאותו החדר בסופ"ש.
במלון ארבעה מבנים שונים: שניים מהם באוהאוס, ששימשו כבית המכס, מבנה נוסף ששימש כאורוות סוסים ועוצב כמתחם הקבלה ולאונץ המלון ושני מבנים מודרנים חדשים הצופים להרי הגולן.
מלון פרא מציע מסעדת שף בניצוחו של השף הידוע רועי דורי. מדובר במסעדה המאופיינת בקולינראייה המתבססת על חומרי גלם ותוצרת מקומית. בין המטעמים ניתן למצוא גבינות ארטיזנליות, בקר וצאן הגדלים בשטחי מרעה פתוחים, מטעי זית סורי אופייניים לאזור, עשבי מרפא ומאכל מקומיים וכמובן גפנים ויקבים עם מוניטין בינלאומי. הקולינריה במלון פרא נותנת במה לעושר והגיוון העצום, תוך שימוש בטכניקות חדישות ועתיקות כאחד כדי להפיק את מירב הטעם והחוויה שרמת הגולן מציעה.
הספא במלון פרא מקדם את אורח החיים והגישה המקומית. הספא במלון כולל חדרי טיפולים, סאוונה יבשה ורטובה, ג'קוזי חיצוני וברכת שחייה. האוכלוסייה המקומית של רמת הגולן מפורסמת בהיותה מכוונת לטבע, תוך הדגש בשימוש במשאבים אזוריים בכדי לייצר תרופות, משחות, שמנים, תה טיפולי, סבונים ותערובות השריה בכיול הגוף והרוח. הספא מציע מבחר טיפולים: טיפולי מסאג', ניקוי רעלים, אנרגיה ונינוחות.
לדברי ישי מלכה, מבעלי המלון: "אנו מתרגשים להשיק את הריזורט היוקרתי ביותר בישראל. הרעיון הוא שאורחי המלון יהנו משילוב של יוקרה וטבע, יין וקולינאריה, הירגעות אלגנטית והרפתקנות מלהיבה". לדברי מלכה: "את המלון בנה בעשור האחרון איש העסקים ליאו גלסר אשר החליט להפוך את מתחם בית המכס הנטוש והעזוב במשך עשרות שנים למלון ברמה בינלאומית בו השיקע את מיטב כספו וזמנו".
עוד מסר ישי מלכה: "כיום לחברה שבבעלותנו 2 בתי מלון אקסלוסיביים המנוהלים על ידנו. החלטנו להמשיך ולגדול בתחום זה ולרכז תחת החברה בתי מלון ומתחמי אירוח, התואמים את האג'נדה האישית שלנו".