את הכנס פתח ראש המכון הרב מנחם בורשטין, בהתרגשות לנוכח הקהל העצום בברכת "שלום עליכם" בארבע שפות: עברית, אנגלית, צרפתית וספרדית. השנה החליטו במכון לעסוק בחידושים ברפואה וההלכה מזווית נגיף הקורונה: התמודדות עם המשבר, בחיסון נגד, ובנושאים רבים המחברים בין עולם הרפואה לעולם ההלכה בתחומי פוריות, הריון, לידה, טהרת המשפחה ואישות.
הרב בורשטין, ראש מכון פוע"ה למשתתפי הכנס: "זכינו השנה לקיים את הכנס ה-21 באופן מורחב ובינלאומי. יש איתנו כאן ציבור רחב ומגוון מכל קצוות תבל, אך לצערנו איננו יכולים לראותכם כאן לידנו. פקדה אותנו השנה מגיפה קשה המתפתחת מיום ליום ואנו מוכרחים לקחת אחריות ולסייע לציבור באשר הוא כדי שיהיה מסוגל לקיים את נוהל חייו, אורחותיו ומצוותיו באופן הטוב ביותר ועל כך התייחסנו גם בכנס. אנו רואים בכנס הזה כמוביל חידושים מהפכניים בשילוב עולם הרפואה עם עולם ההלכה. השימוש בטכנולוגיות החדשות ביותר בעולם, המתחדשות מיום ליום באופן מעורר השראה, מתחברות היטב להלכה ולפסיקות והולכות יחד יד ביד".
הרב הראשי לישראל דוד לאו, בירך את משתתפי הכנס: "הכנס של מכון פוע"ה שונה השנה, הוא דיגיטלי. אך כל השנה שלנו שונה. נחשפנו לנגיף שסכנתו וודאית וחלה החובה להתחסן מפניו. על אף החובה אנו עדיין מנסים ללמוד את הנגיף והלימוד הוא דבר גדול. מכון פוע"ה מקפיד ללמוד ולהוסיף ידע וסיוע לזוגות שרוצים לראות חיים, אור ושמחה בבתיהם ולא זוכים בדרך הרגילה. מכון פוע"ה משתדל להיות העזרה והסיוע לכל אלו תוך לימוד וידיעה. אני מאחל לכולנו שם טוב בריאות ושמחה נוסיף ידע גם בנושאים החשובים שנידונו בכנס ושנצליח לסייע לכל אחד ואחד שזקוקים לעזרה."
הרב בנימין דוד, רב יועץ ופוסק במכון וממארגני האירוע: "אתמול זכינו לקיים את הכנס הגדול והמשמעותי ביותר שהיה למכון פוע"ה ב-31 שנותיו, ממש פסטיבל מקצועי ומשמעותי לתחומי רפואה והלכה המיועד לרבנים, רבניות ואנשי מקצוע שהשפעתם ברורה וחשובה כיוון שהם באים במגע עם מאות אלפי משפחות מכל העולם. אנו משתדלים להוות כתובת מקצועית והכשרה בתחומי המכון עבורם במהלך השנה דרך מחלקת היעוץ הרבני ומרכז הלימוד שלנו. אך הכנס מהווה יום שיא לפעילות פוריה זו ב"ה. הריחוק החברתי הכריח אותנו לקיים את הכנס השנתי באופן דיגיטלי וכך עשינו. התוצאה אלפי אנשים (3,500 נרשמים) שיוכלו לצפות בכנס במהלך השבוע הקרוב מוקלט".
כאמור הכנס נגע בתחום המסעיר את כולנו נגיף הקורונה. כידוע, בהיעדר מחקר מעמיק בנושא, עדיין קיים חוסר וודאות גדול בנוגע להשפעת החיסון על פוריות, הריון, לידה וגנטיקה ועוד. בנוסף, הנגיף הביא עמו מורכבויות נוספות הקשורות גם לטהרת המשפחה, אישות ואמצעי מניעה, גניקולוגיה וקדושת החיים, נושאים בהם עוסק המכון מדי יום.
פרופ' יריב יוגב, מנהל בית החולים "ליס" ליולדות ונשים במרכז הרפואי איכילוב, דיבר בכנס על השפעת חיסון הקורונה על הריון ולידה: "שנת הקורונה התאפיינה בפחות לידות תאומים, כיוון שיחידות הפוריות נסגרו וכן היו פחות לידות מוקדמות ופחות פגים, ככל הנראה בזכות הירידה בזיהום האוויר ובחשיפה לזיהומים שירדה".
עוד הוסיף פרופ' יוגב כי יש לחסן נשים בהריון, במיוחד אם יש להן גורמי סיכון, וכי החיסון לא גורם להפלות ולמומים בעובר. כמו-כן, החיסון אינו עובר לחלב ולכן מותר לחסן גם נשים מניקות.
פרופ' אסנת וולפיש, מנהלת מחלקת נשים ויולדות, במרכז הרפואי הדסה הר הצופים שהשתתפה בכנס אמרה כי: "בין מכון פוע"ה לעולם הרפואה קיימת תקשורת מצוינת. הקשר הדו כיווני הזה, מפרה אחד את השני, ומסייע לזוגות רבים לקבל את כל המידע הדרוש להם מבחינה הלכתית ורפואית ולקבל את ההחלטה הנכונה עבורם".
במהלך הכנס הוצגו מספר חידושים בעולם ההלכה והרפואה כמו הגשת בקשה לביצוע השתלת רחם בישראל והסבר ההיתר ההלכתי לכך ובדיקה גנטית בשם צלוסינטזיס (celocentesis), המתבצעת כבר בשבוע ה-7 להריון (לפני יום ה-40) הבעייתי מבחינה הלכתית ועשויה, לפי חלק מפוסקי ההלכה, להקל את הקביעה והביצוע להפסיק את ההריון בשלב זה.