- צרי לעצמך "מלתחת קפסולה"!
כן כן, המילה קפסולה טבועה חזק בעולם הסטייליניג עוד לפני מגפת הקורונה 😉
אז מזה בעצם מלתחת קפסולה?
למעשה מדובר במלתחה חכמה!
כפי שאת יודעת עמוק בתוכך, רק 20% מהפריטים שיש לך בארון, אכן יוצאים מעבר לדלת הכניסה של ביתך!
יש לנו בארון הרבה פריטים שאנחנו אפילו לא זוכרות את קיומם (חלקם עדיין עם טיקט!).
חצאית ג'ינס מתקופת התיכון שאנחנו מתפללות כל בוקר ומוסיפות ב"שמע קולנו" בקשה שהיא תעלה עלינו, חולצה שאין לנו מושג למה קנינו ועוד..
מה היתרון של מלתחת קפסולה חכמה ואיך בונים כזו?
בניית מלתחה חכמה לא עוזרת רק לחסוך המון זמן וייאוש בבקרים, אלא בעיקר חוסכת כסף, אנרגיה וכן מסייעת לך לקנות בגדים בצורה הנכונה והמדויקת ביותר עבורך.
- סדרי סופסוף את הארון!
אני יודעת שזה תהליך מבאס אבל סופו משתלם ואת תחייכי כשתפתחי אותו ותפסיקי לשלוף בגדים מערמת הכביסה המקופלת של אתמול רק כדי להימנע מלהסתכל לארוך שלך בעיניים.
אחרי הסידור והסינון, תמסרי, תתרמי וכך תצמצמי כמות נכבדת של הבגדים ותהפכי לבסוף את הארון שלך לכזה שנמצאים בו רק פריטים שבאמת בא לך ללבוש, כאלה שעושים לך טוב על הלב כל פעם מחדש.
- שני את התפיסה לגבי איכות-כמות
מלתחת קפסולה היא הרבה יותר מעיסוק בבגדים, היא מייצגת תפיסת עולם שלמה של צרכנות שפויה יותר ורגועה יותר שתפסה תאוצה בשנים האחרונות לאחר יציאת הספר “סוד הקסם היפני” של מארי קונדו יחד עם מודעות הולכת וגוברת להשלכות תעשיית האופנה המזהמת.
זוהי מלתחה שמורכבת מאוסף מצומצם של פריטים ניטרליים על-זמניים שמהווים את השלד שלה בשילוב
מספר פריטים עונתיים לגיוון.
הסוד הוא ליצור מלתחה שכוללת בתוכה אך ורק פריטים שאת אוהבת ב-100% ושניתן יהיה ליצור ביניהם כמה שיותר שילובים וכך למעשה לתחזק עם ארון מינימליסטי שעדיין מאפשר לך להתלבש מגוון ואופנתי.
חשוב להבין – אימוץ המינימליזםאל תוך המלתחה הוא תהליך שלא קורה ביום ולכן יש לתת לו זמן להבשיל ולהתעניין בנושא לפני כן.
כאשר תרגישי בשלה להתחיל פני לעצמך כמה שעות, הצטיידי במוזיקה טובה והרבה סבלנות, זכרי להנות מהתהליך ולהתייחס אליו כסוג של משחק 🙂 - מצאו את הסגנון האישי שלכם
אומרים שככל שמתבגרים אנו מכירים את עצמנו ואת גופנו טוב יותר וכך גם את הצבעים והגזרות המחמיאות לנו. מצאי את הסגנון האישי שלך, מעבר לטרנדים וגחמות עונתיות, כזה שמשקף אותך ומתאים לך לאורך החיים.
שינוי סגנון זה לא אומר שצריך חלילה להיפטר מכל הבגדים הישנים ולקנות הכל מחדש, המטרה היא להיפטר מהפריטים שאת לא אוהבת או אינם בשימוש ולסדר את הארון נכון יותר על מנת שתדעי אילו פריטים חסרים לך בדיוק במלתחה. - הקפידי על עונתיות
כדי לשמור על מלתחה מצומצמת מומלץ להקפיד על עונתיות, אני למשל, מסדרת מחדש את הארון 4 פעמים בשנה בהתאם ל 4 עונות השנה (מלתחות עונות המעבר הן די דומות אחת לשניה) פשוט כי זה עושה לי סדר בעיניים. זכרי שוב, כמה שפחות בגדים בארון- כך יותר קל. - שמרי על סטנדרט
אולי העיקרון החשוב ביותר במלתחה חכמה הוא הקפדה על הסטנדרט ואיכות הפריטים.
אנו חיים בעידן של רשתות זולות בהן צמד המילים "New Arrivals" מתנוסס על מדפי החנויות כמעט מדי שבוע ומבלי להרגיש אנו ממלאים את הארון שלנו בפריטים שהם לרוב גנריים, באיכות ירודה אשר נוטים להתבלות במהירות ומקשים עלינו להרכיב מלתחה "על זמנית". השקיעו בפריטים ייחודים, איכותיים, כאלה שאתם אוהבים ב-100% ויגרמו לכם לחייך בכל פעם שתפתחו את הארון. פריטים באיכות גבוהה לא חייבים להיות עם תג מחיר גבוה, ניתן למצוא היום מגוון חנויות יד שניה עם פריטים מעולים ומעצבים רבים המציעים פריטים מבדים שנשארים כמו חדשים לאורך זמן, כאלו שלא תמצאו לעולם ברשתות. - חלקי אותו לקטגוריות
קודם כל – רוקני את הארון שלך! אבל ממש את כל תכולת הארון והתחילי לחלק אותו לפי עונות.
לאחר מכן חלקי כל עונה ל-3 ערימות נפרדות:
ראשונה- “פריטים שאת אוהבת ולובשת לעיתים קרובות”.
שנייה- “פריטים שאת לא בטוחה לגביהם“ (יהיו לא מעט כאלה למען האמת).
ושלישית- “פריטים שאת לא לובשת / לא אוהבת“ (כמו שכבר סיכמנו – תרומה / מסירה).
לגבי הקטגוריה השניה אגב, חשוב שתהיי כנה ותשאלי את עצמך "למה אני מתקשה להיפרד מאותו פריט?", "האם מדובר בפריט נוסטלגי שאני נאחזת בו בכל מחיר?" או "האם הוא בארון רק כי עלה לי ים כסף וכואב לי בכיס מחשבתית?"
נסי לשקול שוב את הפרידה – ולשחרר. את כל הפריטים ששרדו ונכנסו לקטגוריה השניה מומלץ לאחסן במקום לא נגיש למשך עונה שלמה, אם בכל זאת תשכחי מקיומם – את כבר יודעת מה תצטרכי לעשות.. - ת-מ-ד-ד-י !
על מנת להרכיב מלתחה נכונה אין מנוס מלמדוד וכמה שיותר.
קחי את כל הפריטים שהחלטת להשאיר איתך, מדדי כל פריט ופריט ונסי לשלב אותו עם כמה שיותר פריטים אחרים, משום שכך הסיכוי שתלבשו אותו יגדל פלאים.
שאלי את עצמך "האם אני באמת אוהבת ומתחברת לשילוב?", "האם הוא מחמיא לי?, "האם הוא ישמש אותי?". המדידות הן גם אחלה דרך למצוא את הסגנון האישי שלנו, אם טרם גילינו אותו. - לכי על צבעים ניטרליים
ההמלצה שלי היא לבנות מלתחה שרובה מבוססת על פלטת צבעים ניטרלית ורגועה משום שזה מקל בטירוף על שילוב הפריטים אחד עם השני ויוצר מלתחה נעימה יותר לעין.
מומלץ כי לפחות 80% מהמלתחה תכיל פריטי בייסיק ניטרליים (בחרי צבעים שמבליטים את הצבעים הטבעיים שבך, נסי לשמור על 4 גוונים עיקריים כגון: קרם, ברונזה, בז’, חום, כחול נייבי, אפור או שחור) ו-20% פריטים צבעוניים או בעלי הדפסים שונים.
מלתחה מצומצמת ≠ מלתחה משעממת או חסרת צבע!
אם חשקה נפשך בצבעים עזים או פרינטים מיוחדים – רוצי על זה! - אל תכבידי באקססוריז
אז נכון, אקססוריז מוסיפים גיוון למלתחה. אך זכרי, אין צורך בהרבה מהם!
בחרי תיק אחד גדול ואיכותי ליומיום ותיק אחד קטן לערב להתנהלות קלה יותר, השקיעי בתכשיטים יחודיים (והימנעי מהזולים שרק יורידו לך את איכות המראה).
חשוב שתביני שתפקידם של אקססוריז הוא להבליט את ייחוד המלתחה שלך ולא להיפך.
אגב, לגבי נעליים, באמת שאין צורך ביותר מכמות של 4-5 זוגות שיתאימו ללוקים שבחרת.
לי לדוגמא יש 2-3 נעליים שטוחות/עקב בינוני ליום יום, זוג נעליים ליציאה וסניקרס נוחות. - לא בושה לקבל השראה
לא לכל אחת יש את היכולת לדמיין יש מאין ולסגנן לעצמה רעיונות בראש.
לכן, אין שום סיבה שתפסחי על פלטפורמות מעוררות דעת והשראה, כגון אפליקציית Pinterest, ידועניות ודברים מחו"ל, תמיד טוב לשטוף את העיניים לפני שמרכיבים לוק.
כאשר תרכיבי מלתחה נכונה באמת, מהר מאוד תרגישי בשינוי. במקום לחזור הביתה לאחר קניות ועדיין לא למצוא מה ללבוש, את תתחילי לרכוש בצורה מדוייקת יותר וכל קנייה תפתח לך עוד מגוון אפשרויות בארון. - שמרי על מגוון סוגי ביגוד
תראי אין כאן שום חוקיות, יכול להיות שעבורך כמות הפריטים במלתחה אחת תיראה קטנה מאוד ומישהי אחרת תיראה בה עמוסה. אני אישית לא מאמינה באתגרים של ספירה מדוקדקת של פריטים, כאשר תרכיבו מלתחה יעילה וחכמה אתם תרגישו לבד מתי יגיע הזמן לעצור.
אך רק כדי לסבר לך קצת את האוזן (העיניים), אלו סוגי הפריטים שמלתחת הקיץ שלי מכילה:
– ג’קט ג’ינס
– 2 חצאיות \ מכנס ג'ינס סקיני
– חצאית \ מכנס ג'ינס רחבה
– 2 חצאיות קלילות
– חולצה לבנה מכופתרת
– שמלה שחורה קלאסית
– חצאית שחורה מחויטת גזרת עפרון
– 5 חולצות + גופיות בייסיק בצבעים נייטרליים
– 2 חולצות פרחוניות
– 4 שמלות בצבעים ניטרליים+ 3 שמלות עם הדפסים
– חולצת פסים מכופתרת דקה
אז לסיכום:
התאימי את הפריטים בארון שלך לטעמך האישי, תוך שמירה על מינימליזם והתאמה מקסימאלית למגוון פריטים אחרים (חוק 80-20%).
הארון שלך צריך להיות מורכב מחיבור פנימי שלך ב-100%. לא להתפשר על איכות, נוחות והסגנון שפיתחת.
אל תפחדי לקבל החלטה קרה ולהיפטר מפריט שלא שמיש עבורך / את צופה לו חוסר שימוש (הארון שלך הוא לא חדר האשפה של הבניין, כל פריט צריך לעמוד בפני עצמו).
השתדלי להימנע מטרנדים זמניים שלא יתאימו לך בחלוף התקופה ה"חמה" או שעלולים להימאס עלייך מהר.
והכי חשוב – צרי לך מלתחה חכמה שתשקף את מי שאת ומי שאת רוצה להיות 🙂
חפשו דוסיתשיק סטיילינג צנוע
בפייסבוק או באינסטגרם