תלמידות אולפנת בני עקיבא "חן במדבר" בבאר שבע דואגות לקשישים דוברי האנגלית. בימי הקורונה שהקשישים בכל העולם נאלצים להסתגר בביתם, יזמה רכזת האנגלית באולפנה, חני רוזנבוים, מפגש בין קשישים לתלמידות שלה.
הקשישים הם בעיקר יהודים מהתפוצות כגון ארה"ב וקנדה וכן עולים חדשים דוברי אנגלית, והתלמידות לומדות בכיתות ט-י"ב באולפנה . המפגשים בהתאם לימי הקורונה, מתרחשים בטלפון או בזום, ונערכים בתדירות של פעמיים בשבוע. התלמידות מעניקות חברה לקשישים בתקופה הקורונה הלא פשוטה, ומשפרות את הידע שלהן באנגלית. הקשישים מרגישים שהם מלמדים שפה ובכלל מעניקים מהידע שלהם על העולם.
כל תלמידה משתתפת בפרויקט בהתאם להיקף המתאים לה, כך שחלקן מדברות עם מספר קשישים. רוב התלמידות עורכות את השיחות אחד על אחד, ובאחד המקרים שתי תלמידות אף חברו יחד לשיחה משותפת כדי להתגבר על מחסום השפה ההתחלתי." אני בקשר שבועי עם אישה מקליפורניה, בשיחה הראשונה קצת התביישתי, אבל אחרי זה נפתחתי. היא סיפרה לי איך עבר עליה יום כיפור, ובכלל אילו הגבלות יש היכן שהיא חיה. אני שמחה על ההזדמנות לדבר אנגלית ולהכיר יהודים שחיים במקום אחר" מספרת טוהר בר, תלמידת כיתה י' באולפנה.
הקשישים נהנים מאוד לתרום מעולמם ומניסיונם. ישנם שיחות שבהם הקשישים והתלמידות מחליפים חוויות על אירועי היום יום שלהם. אך לעיתים, בשיחה שיכולה להימשך זמן רב, מנהלים הצדדים דיון אקטואלי על סוגיה מהארץ או מחוצה לה. הקשר שנוצר הוא מעבר לשיחה רגילה והתלמידות והקשישים אף משתפים ביניהם מתכוני בישול שונים, "ששמעתי על הפרויקט התלהבתי לעזור לבנות עם השפה האנגלית, זאת מצווה גדולה. עם השיחות גיליתי שלאחת התלמידות ולי יש אהבה משותפת לאפייה. יש עוגה שאני מכינה כל שבת באופן קבוע, שיתפתי אותה במתכון והיא סיפרה שהיא ומשפחתה נהנו והיה לה טעים" מספרת דליה אברמוביץ עולה מאנגליה, החיה בקריית גת.
"אנו מחנכים את התלמידות והתלמידים ברשת לתת מעצמם, בוודאי בשעה קשה זו של מגפה עולמית. הקשר עם יהדות התפוצות חשוב לנו כרשת ולעם היהודי כולו. אני שמח לשמוע שהתלמידות גם לומדות במהלך השיחות". אמר מנכ"ל מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא אלחנן גלט.
"הקורונה מזמנת לנו הזדמנויות ברוך ה'. .הראשונה- הכנה לעלית יהודים רבים לארץ ובנותינו-תלמידותינו נפגשות עם הקשיים שם עכשיו וגם עם לבטי העלייה. והופכות להיות הפנים בדלת הכניסה לארץ. השנייה ידיעת שפת האנגלית והשימוש בה. ומתברר , שגם בטלפון ובזום אפשר לייצר חוויה לימודית וערכית" אומר הרב יוני סמואל, רב האולפנה.
תלמידות רבות באולפנה כבר לוקחות חלק ביוזמה בחודש האחרון וחני מספרת על תלמידות נוספות שמעוניינות להצטרף. " זה התחיל ששמעתי על קשישה אחת שתהיי שמחה לדבר עם תלמידה באנגלית, משם זה פשוט התגלגל מעצמו בעקבות הביקוש. הקשישים נהנים לתרום מזמנם והידע שלהם לתלמידות הצעירות, והתלמידות בתורם לומדות אנגלית ונחשפות לחיים ותרבות אחרת." מספרת המורה חני.