מ-7 באוקטובר, רס"ר במיל' טליה נוימן (24) שירתה כבר 250 ימי מילואים בגזרה הצפונית עם חטיבה 9 של יוצאי גולני. כשהיא מנהלת ועוקבת ממטולה אחר פעילות החטיבה בתוך שטח לבנון, הצליחו במאגר מח העצם הלאומי של עמותת עזר מציון ליצור איתה קשר כשנאמר לה שנמצאה מתאימה בהתאמה מלאה לתרומת מח עצם להצלת חייה של אישה בשנות ה-70 לחייה. היא לא התלבטה והחליטה שהיא מקדישה את התרומה להצלחת החיילים שעמדו לצאת למשימה חדשה בשטח לבנון.
בתוך ימים הצליחה לצאת לתחילת תהליך התרומה שהתבצעה לפני מספר ימים בבית אורנית של העמותה בפתח תקווה- "כשסיפרתי למפקדת שלי שהתקשרו אליי מעזר מציון- היא התרגשה וסיפרה שאמא שלה עברה השתלת מח עצם מצילת חיים. פתאום הבנתי שהמעשה הזה הוא לא רק הצלה של אדם אחד- אתה מציל משפחה שלמה."
ב-7 באוקטובר הוקפצה רס"ר במיל' טליה נוימן (24) מביתה ביקנעם עילית עם חבריה לחטיבת המילואים של יוצאי גולני להר דב על גבול לבנון. נוימן, ממחלקת השלישות של חטיבה 9, היתה אחראית על כח האדם של החטיבה ותפעול הפעילות בשטח. גם כשהחטיבה השתחררה לאחר 5 חודשים, היא ביקשה להמשיך לסייע ועברה לשירות במפקדת החטיבה בחרמון לתפעול גדודים נוספים. נוימן השתחררה בחודש מרץ וגויסה שוב לחודשיים נוספים בגזרה הצפונית בקיץ האחרון. שבוע לאחר השחרור, בעקבות מתקפת הביפרים, הוקפצו שוב להר דב לפעילות מבצעית בתוך שטח לבנון. נוימן, ישבה עם המחלקה במטולה והייתה אמונה על נושא הכנסת והוצאת החיילים לתוך לבנון, מעקב צמוד אחר כל הפעילות, נושא פינוי הפצועים מול חיל רפואה ועוד.
בסוף החודש שעבר, בעיצומה של הפעילות הקרקעית, ניסו להשיג אותה ממאגר מח העצם הלאומי של עמותת עזר מציון, אך לא היתה זמינה – "קיבלתי הודעה ממישהי מהמאגר שביקשה שאחזור אליה בהקדם, חזרתי אליה ונאמר לי שנמצאתי מתאימה בהתאמה מלאה לתרומת מח עצם להצלת חיים של אישה בשנות ה-70 לחייה." נוימן, שהצטרפה למאגר בבק"ום ב-2018 בעמדה של עזר מציון לא חשבה פעמיים- "בדיוק החיילים של החטיבה שהיו בתוך השטח קיבלו הנחיה לצאת למשימה נוספת- מבחינתי לא היתה התלבטות והחלטתי שהמעשה הזה יוקדש להצלחתם במשימה."
נוימן מספרת ש"ביקשו שאגיע למחרת כבר להתחיל את תהליך הבדיקות לבחינה סופית של ההתאמה. הצלחתי תוך שלושה ימים לצאת ונסעתי לבית אורנית של העמותה בפתח תקווה, ותוך ימים התחלתי את התהליך לקראת התרומה, כשלפני כמה ימים הגעתי ועברתי את תהליך התרומה".
נוימן, סטודנטית לסיעוד, שתעסוק בהצלת חיים בעוד שנה כשתסיים את לימודיה, מתארת את החוויה- "אני חושבת שזו זכות לעשות מעשה כזה ולהעניק לאדם אנונימי שאתה לא יודע אפילו מי הוא. זאת תרומה אדירה ואני חושבת שמי שעושה אותו עושה מעשה מדהים ואצילי, וזו זכות שחשוב שכל אחד שנמצא מתאים יירתם אליה. זה סיפוק שקשה לתאר", מתארת נוימן.
היא סיפרה על ההבנה של המשמעות המיוחדת של התרומה – "כשסיפרתי במילואים למפקדת שלי שהתקשרו אליי מעזר מציון- היא התרגשה באופן מיוחד וסיפרה לי שאמא שלה עברה השתלת מח עצם מצילת חיים. פתאום הבנתי שהמעשה הזה הוא לא רק הצלה של אדם אחד- אתה מציל משפחה שלמה. מדובר בתהליך לא ארוך ולא קשה כשהצוות של עזר מציון מלווה אותך ועוטפים אותך ומעניקים מהלב לאורך כל הדרך מהטלפון הראשון, כשאפילו דאגו לי לשינה ואירוח לפני התרומה כי הגעתי מרחוק- דבר שמעצים את החוויה שהיא לא קשה ומביאה תוצאה כ"כ גדולה בהמשך."
מנהלת המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עמותת עזר מציון ד"ר ברכה זיסר:" מרגש לראות את ההירתמות וההתגייסות המיוחדת של טליה שבמשך חודשים פועלת ומסייעת להצלת חיים בחזית, וכשקיבלה "צו 8" מעזר מציון לא התלבטה לרגע והגיעה כדי להציל חיים גם בעורף. לראות את טליה ולהבין עד כמה תהליך ככ פשוט הוא הזדמנות להציל חיים כשתחושת הסיפוק היא משהו שבאמת קשה לתאר".