מכולות מאפשרות להעביר סחורה בין יבשות ובתוכן. במקרה של סחורות מיוחדות ואף מסוכנות אשר רגישות לטמפרטורה או מתכלות, מכולות קירור מספקות את המענה הנדרש. תודות למנגנונים המיוחדים אפשר לבצע העברה של כמעט כל פריט ממקום אחד לאחר, בארץ ובעולם.
מכולות קירור נקראות גם reefer והן כוללות יחידה אשר תפקידה לבקר ולווסת את הטמפרטורה, הלחות והאוורור שבפנים. מערכת הקירור והוויסות מבוססת על מקור אנרגיה חיצוני. כשהמכולה נמצאת ביבשה (בהמתנה להעמסתה או פורקן הסחורה) היא יכולה להתחבר למקור חשמל. כשהמכולה בדרכים (ימי או יבשתי) לרוב יופעל גנרטור שנמצא בתוכה ושמשתמש בדיזל לצורך הפעילות. את המכולה אפשר להעמיס על גבי אונייה, משאית ונגרר כשלכל אורך הדרך הקירור יכול להמשיך לעבוד. "מכולות הקירור השפיעו על חיינו בגדול" אומר לנו גורם מקצועי מחברת CONTAIN המתמחה במכירה ובהשכרה של מכולות קירור ( למידע נוסף, ניתן לעיין באתר CONTAIN > ) ואת העובדות על השפעתן הבאנו לכם כאן בכתבה.
מכולות הקירור שינו את האופן בו מועברים מוצרים
מעניין לדעת כי מכולות הקירור הצליחו לשנות את האופן בו מוצרים מגיעים מיעד אחד לאחר. למעשה הן פתחו אפשרויות רבות כשגם מוצרים רגישים מאד יכולים היום לעבור בבטחה ליעדם. המוצרים השונים יכולים לעבור דרך ארוכה וככל שעובר יותר זמן מרגע שהם יוצאים מפס הייצור כך הסיכון עלול לעלות אם תנאי האחסון לא אופטימליים. מכולת קירור מאפשרת לשנע שלל חומרים גם כשאלו רגישים לשינוי טמפרטורה, לחות ול-CO. בין החומרים והמוצרים שאפשר להעביר בקירור יהיו תרופות אשר חייבות להיות מאוחסנות בהתאם לתקנים מחמירים, צמחים שרגישים לכל שינוי בתנאי האוויר ומוצרי מזון. בקירור מעבירים לכל רחבי הארץ ובעולם מוצרי חלב, בשר, ירקות ופירות וכל זאת בתנאים מבוקשים.
יחידת הקירור מספקת אוורור
לא רק שמכולות הקירור שומרות על טמפרטורה מבוקרת, הן גם מכילות מנגנון אשר מוודא שתהיה במכולה זרימת אוויר קבועה. המערכת מאזנת את רמת הלחות, הקירור ובכך מבטיחה כי כל סחורה תישמר בצורה המיטבית ותגיע ליעדה על פי הדרישה. את המנגנון ניתן לכוון בהתאם לצורך של המוצרים אשר נמצאים בתוך היחידה. חשוב להבין כי הסוד לשילוח מוצלח הוא תכנון מוצלח, ניטור ושמירה על תנאים מיטביים. מכאן אפשר להבין כי אין זה מספיק לחשוב על הקירור אלא יש לבחור במכולה שמציעה את המנגנון שמתאים ביותר להעברת המוצרים. בתוך כך יש להתייחס למערכות השונות, לגודל המכולה ולוודא כי ישנו אמצעי כוח לגיבוי במקרה הצורך.
במשלוחים קצרי טווח ניתן להשתמש בקירור בחנקן נוזלי
לא כל משלוח דורש ימים רבים ובקרת אקלים. במקרים אלו אפשר להשתמש גם בקירור באמצעות חנקן נוזלי או בקרח יבש אשר שומרים על הקור של המכולה. הגז המוקפא (או הנוזל) מתנדף בהדרגה לתוך המכולה ובכך דואג לטמפרטורה קרה כשהבקרה והשליטה על הטמפרטורה נעשית על ידי שימוש במפוח חשמלי ותרמוסטט. שיטה זו יכולה להתאים לשינוע של תקופה קצרה (לרוב לא יותר מ-17 יום) של חומרים שהרגישות שלהם לשינוי אקלימי לא גבוה מדי כשהיתרון הגדול שלה הוא שאין צורך לחבר את המכולה למקור כוח חיצוני.
יש אפשרות לבטל את הקירור אם צריך
נקודה מעניינת שכדאי לדעת היא שאפשר לבטל את מנגנון הקירור והבקרה במקרה ואין יותר צורך בהם. לאחר פירוק המכולה אפשר לכבות את המנגנונים השונים ולחסוך באנרגיה. במקרה והמכולה עברה את תקופת השימוש המקובל שלה אפשר להסב אותה לשימושים שונים. אפשר להשתמש במכולה עצמה ללא מערכת הקירור לשינוע ימי ויבשתי. במידה ומכל סיבה שהיא המכולה לא תתאים לשינוע, אפשר יהיה להפוך אותה לשימושית לצרכים פרטיים ועסקיים שונים כמו: מחסן, יחידת מגורים קטנה, חנות פופ-אפ ולמעשה האפשרויות הרבה יותר גדולות מכפי שניתן לחשוב. חיי המכולה יכולים להיות ארוכים והיא יכולה לעבור ״גלגולים״ שונים ולהמשיך להיות שימושית גם אם היא כבר לא משמשת כיחידת קירור.
ניתן להשיג מכולות קירור במגוון גדלים
מכולות קירור מיועדות להעביר סחורות ומוצרים למגוון עסקים שונים אשר חייבים להישמר בתנאים מבוקרים. עם זאת כל שינוע דורש גודל שונה של מכולה ואפשר להשיג מכולות במגוון גדלים לפי הצורך והתכולה. חשוב לזכור כי החומרים והמוצרים שמועברים דורשים תנאים מסוימים ובשל כך לא תמיד אפשר לשלב בין מוצרים שונים באותה המכולה (למידע נוסף, ניתן לעיין במדור צרכנות). כאשר יש צורך לאחסן פריטים בקור, להעביר אותם ביבשה או בים, הפתרון הטוב ביותר הוא להתייעץ עם חברה אשר מתמחה בתחום זה. כדאי לשמוע על הפתרונות הקיימים, הגודל של המכולה, שיטת הקירור והבקרה והאם יש גיבוי במקרה הצורך. המכולות המסורתיות בשילוב הטכנולוגיה שהתקדמה יכולות לתת פתרונות לשלל צרכים.