אנחנו שומעים לא מעט על הסגולות שיש לאוכל אורגני לעומת אוכל רגיל. חלק מהכתבות מתייחסות לכך שאין שום יתרון מהותי לאוכל אורגני על פני אוכל רגיל ולהפך. כדי לבדוק האם אוכל אורגני באמת בריא יותר מאשר אוכל רגיל, יצאנו לבדוק את כל הסגולות שיש לאוכל אורגני לעומת אוכל רגיל, הנה מה שמצאנו.
תחילה, מה ההבדל בכלל?
אוכל אורגני הוא אוכל ללא שום התערבות כימיקלים או דשנים כימיים לצורך הדברת מזיקים. זאת אומרת, במקום להימנע ממזיקים שמגיעים לאוכל שלנו בעת התפתחותו, החקלאי משתמש בהדברה ביולוגית ולא מערב אף אלמנט כימי אחד. כאשר אנחנו מדברים על אוכל רגיל, חשוב לדעת שהאוכל אותו אנחנו מכניסים לפה עובר תהליך כימיקלי ארוך אשר משפיע על ההתפתחות שלו לטוב ולרע. נסכם את זה במשפט פשוט, אוכל אורגני הוא אוכל אשר ככה נהגו לאכול אותו בעבר, ללא התערבות בטבע.
5 יתרונות של אוכל אורגני
- אלרגיות – אוכל אורגני נמצא כמפחית את הסיכון לאלרגיות. מחקרים מצאו קשר ישיר בין צריכת מזון אשר יש בו הימצאות של חומרי הדברה לבין התפתחות של אלרגיות בקרב ילדים ובוגרים. לכן, כאשר אנחנו רוכשים אוכל אורגני אנחנו נמנעים מסיטואציה כזאת ומפחיתים את הסיכון להתפתחות אלרגיה.
- בריאות – היתרון המרכזי של אוכל אורגני הוא שאנחנו לא מערבבים שום כימיקליים באוכל שלנו. תחשבו על זה ככה, חומרי הדברה נמצאים על פירות וירקות אשר אנחנו מכניסים לפה שלנו, לא משנה עד כמה נאמר לכם שהירקות עברו תהליך ניקוי. לא פשוט לנקות עשרות אלפי טונים של ירקות ופירות מדי יום, הפיקוח על כך הוא מאוד דליל.
- זיהום – חומרי הדברה הוא חומרים שמזהמים לא רק את האוכל שלנו, אלא את כדור הארץ. כאשר אנחנו אוכלים אוכל אורגני אנחנו זוכים להפחית בתהליך של זיהום כדור הארץ. ההדברה היחידה שיש בקרב אוכל אורגני (אם יש) היא הדברה ביולוגית אשר אינה מערבת חומרים כימיקליים.
- חיסכון במים – חקלאות אורגנית אף חוסכת במים, ואנחנו יודעים עד כמה זה קריטי בימינו לחסוך במים. השימוש המופחת בכימיקליים מטיב את פעולות הקרקע בתהליך הגידול האורגני. שימוש בפחות אנרגיה גם מאפשרת לנו לחסוך במים בצורה משמעותית, וככל שנקדם את השימוש סביב אוכל אורגני ככה המצב ישתפר.
- טעם – על טעם ועל ריח אין להתווכח, אבל הפעם אנחנו חייבים. אוכל אורגני הוא משמעותית יותר טעים. הסיבה לכך היא שאנחנו לא מערבים שום אלמנט חיצוני בהתפתחות הפרי והירק. היבול של החקלאים הינו טרי, נקי ואורגני לגמרי – ככה אתם מקבלים בדיוק את מה שהטבע רצה שתקבלו. ברגע בו אנחנו מערבבים חומרים כימיקליים וכימיים בתהליך הגדילה של היבול אנחנו גם פוגעים בטעם של היבול.