פריצת דרך בתחום תוספי התזונה: הכירו את מגנזיום טאורט מבית 'אומגה גליל'

תוסף תזונה מהפכני חדש מציע מינון קטן עם ספיגה מהירה, המספק תמיכה חיונית ללב, כלי הדם, מערכת העצבים, ולתפקוד תקין של מערכות רבות בגוף.

תוספי תזונה. אילוסטרציה. צילום: freepik

חברת "אומגה גליל", המתמחה בתוספי תזונה ייחודיים, משיקה בימים אלה תוסף תזונה חדש בשם "מגנזיום טאורט". מדובר בתוסף מגנזיום בתצורה ייחודית, המאפשר נטילת כמות קטנה ממנו (כמוסה אחת בלבד) המאופיינת בספיגה מוגברת ומהירה ברקמות ובמערכות הגוף.

"אומגה גליל", חברה ישראלית הממוקמת ביישוב שכניה שבגליל, בעלת ידע מקיף בתחום חומצות השומן אומגה 3 ותרומתן לגוף האדם, פיתחה לאחרונה תצורה חדשה של "מגנזיום טאורט".

המגנזיום, הינו מינרל חיוני ביותר בגוף האדם, והכרחי לתפקוד תקין של תאי הגוף. הוא נחשב למינרל השני בשכיחותו בגופנו, ונוכחותו חיונית לפעילות תקינה של מערכות כגון: מערכת הלב וכלי הדם, מערכת החיסון, מערכת העצבים, העצמות והשרירים.

ייחודו העיקרי של התוסף החדש הנו היותו קשור במלואו (Fully Chelated) לחומצת האמינו טאורין, מה שמקנה לו מעבר יעיל יותר את מחסום הדם במוח, ויכולת הגעה מהירה ומשופרת לתאי העצב לרבות העצבים הפריפריאליים המשפיעים על התקשורת עם השרירים.

צילום: יח"צ
- פרסומת -

לדברי תו בוטבול דיאטנית קלינית וביולוגית מחקר ופיתוח ב"אומגה גליל", יתרונותיו של תוסף התזונה "מגנזיום טאורט", הינה בתצורתו הייחודית, המקנה לו מעבר יעיל יותר בתאים, וזמינות ביולוגית משופרת בהשוואה לתצורות מגנזיום אחרות שקיימות כיום בשוק. "מדובר בקומפלקס ייחודי בעל זמינות ביולוגית גבוהה בהשוואה לתרכובות אחרות של מגנזיום בשוק, (היחס בין הכמות הניטלת לבין הכמות שמגיעה בפועל לדם) ולכן תוסף התזונה 'מגנזיום טאורט' מאפשר ליטול כמות קטנה של תוסף עם ספיגה מהירה, גבוהה ומשופרת ברקמות ובתאי הגוף".

מחקרים רפואיים מצביעים כי חוסר במגנזיום בגוף פוגע בתפקוד השרירים, העצמות והעצבים. כמו כן, מחסור במגנזיום גורם לבעיות בקצב הלב, תפקוד לקוי של מערכת החיסון, ואף הפרת האיזון ברמות הסוכר בדם, והפרעה ברמות לחץ דם תקין.

הסיבות למחסור במגנזיום בגוף בקרב כלל האוכלוסייה בשנים האחרונות נובעות מהתבססות על מי שתייה מותפלים שהם נעדרי מגנזיום טבעי, משינויים בהרגלי התזונה והמעבר למזון מעובד. כמו כן, מחסור במגנזיום בגוף יכול לנבוע גם ממצבים נוספים כגון אוסטיאופורוזיס, סכרת, השמנה ותסמונת מטבולית, מחלות כרוניות שונות כולל אנשים עם בעיות לחץ דם ומחלות לב.

צילום: freepik

בוטבול מוסיפה, "המקורות העיקריים למגנזיום הם מי ברז לא מותפלים ומאכלים עשירים במגנזיום. כגון דגנים, אגוזים, ירקות ובעיקר ירקות ירוקים עליים כגון מנגולד, תרד חסה ועוד. מאחר שהתזונה בשנים האחרונות דלה מאוד במגנזיום עקב מעבר להשקיה במים מותפלים, וצריכה של מזון מעובד, מומלץ לבדוק את רמות המגנזיום בגוף ובמידת הצורך ליטול תוסף".

לדבריה, כאשר יש מחסור במגנזיום, התופעה השכיחה שנראה היא התכווצות השרירים הנקראת muscle cramps, הפרעות בקצב הלב, שינוי בלחץ הדם, ושינויים במערכת הקרישה, ובעצמות. בנוסף, גם הפרעות פסיכולוגיות פיזיות כגון: דיכאון וחרדה.

קבוצות האוכלוסיה שצריכות לתת את הדעת לנושא רמות תקינות של מגנזיום בגוף הן: נשים בהריון שסובלות מהתכווצויות שרירים, נשים בגיל הפריון העלולות לסבול ממחסור בעקבות הריון ולידה, וצריכת חלק מהמגנזיום על ידי העובר. אנשים העוסקים בפעילות ספורטיבית בעצימות גבוהה וספורטאים עקב איבוד מלחים בזמן הפעילות. בנוסף, גם בקרב האוכלוסייה המבוגרת והחולים במחלות כרוניות, ניתן לראות מחסור במגנזיום, כתוצאה מעלייה בגיל המאופיינת בשינויים ביכולת הספיגה במעיים ו/או נטילת תרופות קבועות המקטינות נוכחותו של מינרל זה בגוף.

מחקר משנת 2018* בחן את הזמינות הביולוגית של מגנזיום ברקמות שונות בעכברים במשך כמה שעות לאחר לקיחת תוספי מגנזיום שונים. תוצאות המחקר הצביעו, כי תוסף מגנזיום אצטיל טאורט מגביר את רמות המגנזיום בצורה היעילה ביותר בהשוואה לתרכובות אחרות של מגנזיום. בנוסף במחקר נמצא קשר ישיר בין רמה גבוהה של מגנזיום במוח לבין הפחתה בתסמיני חרדה בעכברים. לרמה נאותה של מגנזיום תפקידים רבים ברקמות בגוף, כולל המוח בהנעת תהליכים בתאי המוח וויסות תהליכים עצביים רבים.

לשאלה למי מומלץ ליטול מגנזיום בוטבול מציינת, "לאוכלוסייה מבוגרת וחולים במחלות כרוניות, לניזונים ממזונות מעובדים ומי שתיה מותפלים, לעוסקים בספורט בעצימות גבוהה, לנשים בהיריון הסובלות מהתכווצויות שרירים. כמו כן, מגנזיום טאורט מהווה גם תוסף משלים לסובלים מבעיות קשב וריכוז הנוטלים בקביעות אומגה 3, מאחר שהוא מסייע בשפעול האנזימים האחראים על המטבוליזם של חומצות השומן אומגה 3 בגוף".

 

*המחקר: Timeline (Bioavailability) of Magnesium Compounds in Hours: Which Magnesium Compound Works Best? Uysal N et al, 2018.