החורף הישראלי מביא עמו עוד הזדמנות קולינרית: פסטיבל 'אוכלים כשר' חוזר עם מסעדות טובות וחדשות, במחירים השווים לכל נפש.
עטרת זרביב 05/03/2014
זו העת לסמן ביומן: פסטיבל החורף של "אוכלים כשר" יצא לדרך בימים אלו והוא מתקיים בין התאריכים א' עד י"א אדר ב' תשע"ד (2 עד 13 במרץ 2014). גם הפעם יככבו בו קובי אריאלי ושאול יהלום. במהלך ימי הפסטיבל תצענה עשרות מסעדות כשרות ומובילות מנות ספיישל ותבשילים נבחרים בתפריטים אניניים במיוחד, במחיר שמספק הזדמנות שווה לכל אדם בישראל, במחיר 85 ₪ בלבד, לארוחת 3 מנות.
מסעדות כשרות רבות משתתפות בפסטיבל. את הפסטיבל מלווים שוב, אושיות האוכל הכשר – קובי אריאלי, עיתונאי, סטיריקן ומגיש תכניות אוכל בערוץ 10 ובערוץ האוכל ומוסד קולינרי בזכות עצמו, וכן שאול יהלום השר לשעבר ומבקר מסעדות כשרות בהווה.
גם הפעם מופק הפסטיבל על ידי אלי עציון ושוקי גולובינסקי בעלי חברת "אשדיר" המתמחה בפרסום למגזר הדתי והבעלים של עיתוני השבת הנפוצים "שבתון" ו-"מצב הרוח".
פסטיבל "אוכלים כשר 3" מקבץ תחת הפקה אחת את מיטב השפים והמקומות הכשרים והטובים, ופונה ל-76% מהציבור בישראל (על פי סקר שערך מרכז גוטמן), דתיים, מסורתיים וחובבי כשרות – קהל מגוון, רחב וסקרן שמגיע לפגוש ולטעום את החידושים והבשורות שהמגיעות מהמטבח הכשר.
עמוד הפייסבוק של הפסטיבל כבר מרכז סביבו התעניינות רבה, ניתן לראות בו את מצעד המסעדות המצטרפות, במקביל אליו פועל אתר אוכלים כשר בו יועלו תפריטי המסעדות המיוחדים לפסטיבל.
רשימת המסעדות המשתתפות בפסטיבל אוכלים כשר ה-3: Black N burger מהדרין, מלחה ירושלים, Black N burger, ירושלים, Black N burger, עזריאלי, תל אביב, Black N burger, פתח תקוה, Black N burger, רמת גן , אייר קפה, רעננה , אתניקה, הרצליה, בורוכוב 88, רעננה, גבריאלה קוצ'ינה למהדרין, ירושלים, דרבי בר דגים, תל אביב, המטבח, תל אביב, הקומה ה-11, תל אביב, טרנטינו, תל אביב, טרנקילה, תל אביב, כדיתא, תימורים , ל'אנטריקוט, תל אביב, לה בוקה, ירושלים, לה לזניה, תל אביב, לילי 24, תל אביב, מונטיפיורי, ירושלים, מפגש הסטייק, תל אביב, סבתוש למהדרין, רעננה, סומסה למהדרין, רמת גן, ספוט, רעננה, פורנלו, קדימה, צ'ורסקו, גדרה, צימעס, הרצליה, קולומבוס, הרצליה, קיצ'ן בר, נתניה, קפה גידי, רמת גן, קפה מדע, רחובות, רג'ינה, תל אביב, ריבר הכשרה, רמת גן.
רקע על מסעדת ל'אנטריקוט:
ל'אנטריקוט היא מסעדה צרפתית כשרה המתמחה בבשר איכותי. התפריט העשיר ואווירת הבראסרי הצרפתית הנעימה בלב הפועם של תל-אביב הופכים אותה למקום האידיאלי לאירועים פרטיים ועסקיים. הבשר בל'אנטריקוט נבחר בקפידה על ידי השף זיו רובין, בוגר בית הספר Grégoire Ferrandi שבפריז.
מנת הדגל של המסעדה היא נתח אנטריקוט עסיסי מוגש בצורה קלאסית עם רוטב חרדל ייחודי. במסעדה תפריט מגוון הכולל מבחר גדול של מנות פתיחה, מנות עיקריות בשריות, דגים טריים או מנות צמחוניות. הלחמניות והקינוחים תוצרת הבית נאפים מידי יום בקונדיטוריה של המסעדה מחומרי הגלם האיכותיים ביותר. המסעדה מציעה מגוון חדרים פרטיים, ויכולה לארח אירועים אינטימיים כמו גם אירועים גדולים של עד 140 איש. המיקום, העיצוב והאבזור, הופכים את החדרים למקום המפגש המושלם למגוון רחב של מטרות כדוגמת אירועים פרטיים, אירועים חברתיים, כנסים עסקיים, ישיבות חברה, טקסי הרמת כוסית, קבלות פנים ועוד.
ל'אנטריקוט ממוקמת בבניין פלטין שנבנה בשנת 1926, שבאולם הקונצרטים שלו נולדה התזמורת הפילהרמונית הישראלית. עיצוב הפנים של ל'אנטריקוט נבנה באווירת בראסרי צרפתי קלאסי, עם נגיעות עכשוויות. לאנטריקוט לוקחת חלק בתכנית הסיורים של העיר הלבנה ונווה צדק ומארחת קבוצות המסיירות תוך שיתוף פעולה עם המדריכים המורשים והמוזיאונים באזור.
המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות הראשית של תל אביב. ניתן להזמין מנות גלאט לאירועים בתיאום מראש. המסעדה נגישה לבעלי מוגבלויות כולל שירותים המתאימים לכיסאות גלגלים.
ל'אנטריקוט – רחוב אחד העם 28, תל אביב, 03-6337733
רקע על מסעדת סומסה:
מסעדת SUMESA ברמת גן, היא מסעדה כשרה למהדרין בהשגחת הרבנות רמת גן, כל הבשרים 'חלק בית יוסף', המציעה תפריט עשיר בסגנון ספרדי ים – תיכוני הכולל מגוון מנות מוקפדות על טהרת הבשר, דגים, צמחוני, טאפסים ועוד…
SUMESA בספרדית זה "השולחן שלך", המסעדה החדשה מרהיבה, ניצבת בלב המרכז העסקי במתחם הבורסה היוקרתי ברמת גן, ומציעה לאורחיה חוויית בילוי וחוויה קולינארית ברמה גבוהה המבוססת על תפריט אקסקלוסיבי ומוקפד הן בטעם והן באופן הגשת המנות.
למסעדה חלל פנימי מעוצב לצד חלל v.i.p לאירועים פרטיים, והיא מעוצבת בסגנון אלגנטי: ריהוט עץ יפהפה, גופי תאורה ושנדלירים מרשימים, בר רחב ידיים שניתן לשבת ולסעוד מסביבו ועוד.
SUMESA – רחוב ז'בוטינסקי 1 רמת גן. 03-7526222
רקע על מסעדת רג'ינה:
מסעדת רג'ינה ממוקמת במבנה ארכיטקטוני ים תיכוני עוצר נשימה מהמאה ה-19. חומה ושער ברזל מקיפים את החצר הפנימית המעוטרת צמחייה ופרחים, ומסביבה חדרים מרוצפים ברצפת טרצו מצוירת ברוח התקופה, דלתות ותריסים אוטנטיים, שנדלירים (נברשות) ופריטים "של פעם". בירכתי הבית גינה קסומה, מרפסת ודשא – שהם פינה קסומה ושקטה בלב הכרך הגדול ומתחם התחנה אשר בלבו של הכרך.
המטבח הממוקם באחד החדרים מאופיין במאכלים ותבשילים ממגוון עדות ישראל- הכל בהשראת תחנת הרכבת שאצרה בתוכה בליל של שפה וטעמים שהביאו עימם העולים החדשים בדרכם אנה ואנה, המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות תל אביב.
רג'ינה – מתחם התחנה (מבנה 10) נווה צדק, תל אביב, טלפון: 03-7367474
רקע על מסעדת צימס:
צימעס, היא מסעדה יהודית אותנטית, המגישה מאכלים ביתיים טעימים ומבחר תבשילי מזרח אירופה שעשויים ע"פ מתכונים מקוריים מבית סבתא. לצד אוכל יהודי משובח בעל שורשים עמוקים באירופה, משדרת המסעדה אווירה נוסטלגית מיוחדת ונדירה. המקום מעוצב כמו דירה משנות ה-50, רהיטים עתיקים, תמונות מפעם וקטעי עיתונים מעולם שלא ישוב עוד מעטרים את השולחנות.
האוכל המזרח אירופאי מוכן בהקפדה יתירה, המתכונים עברו מדור לדור וכל ביקור במקום זורק אותך עשרות שנים למקום אחר. הכשרות של הרבנות הרצליה, והמקום מספק משלוחים ואוכל לאירועים. לקראת שבתות וערבי חגים הופך המקום ליריד אוכל מזרח אירופאי עשיר וססגוני.
צימעס – משכית 27 (בית קורקס) הרצליה, טלפון להזמנות: 09-9561144
רקע על סבתוש:
סבתוש היא מסעדת מהדרין המתמחה בהכנת כריכי דלי בסגנון אמריקאי אוריגינלי. מבחר הבשרים כולל: קורנביף, רוסטביף, פסטרמי בקר והודו שנבחרו בקפידה והותאמו במיוחד עבור הסועדים על מנת להבטיח שהטעם יעניק לסועד תחושה שהוא אכן נמצא בדלי בניו יורק.
בדיוק כמו בברוקלין, הכריכים של שרה שפיגלר מלווים במלפפונים מסוג גרקין ומבחר סלטי הדלי: קולסלאו אמריקאי, תפוח אדמה ומלפפונים. בנוסף, סבתוש מכינה אוכל ביתי ייחודי לשבת וחגים בימי חמישי ושישי. התפריט מבוסס על מטעמי יהדות עם נגיעה אמריקאית. חווית האוכל בסבתוש מבטיחה לסועד תחושה שהאוכל שהוא קונה בושל במטבח הביתי של אמו או סבתו.
סבתוש – רחוב אחוזה 130 רעננה, 077-2032977
רקע על אתניקה
"אתניקה", מסעדה אוריינטלית וכשרה בהרצליה פיתוח. נולדה בעקבות הרצון לחבר בין אוכל טוב, בשר משובח וכמה מטבחים אוריינטליים. "אתניקה" מציעה מנות בניחוח אתני המשלבות מגוון רחב של טעמים וריחות. הכשרות של הרבנות הרצליה, הידועה בשמה הטוב.
תפריט המסעדה מורכב ממספר סגנונות מטבחים, המציעים מנות בשריות, דגים ותבשילים מיוחדים. חומרי גלם של המנות, נבחרים בקפידה מהספקים הטובים ביותר ומבוססים על התוצרת הארץ ישראלית המקומית ולכן המנות הן באיכות ובסטנדרטים הגבוהים ביותר.
למנות הבשר מקום של "כבוד" בתפריט, הקצב הביתי והשף מתגאים ומציגים נתחי בשר מובחרים המטופלים כל נתח בנפרד, בחדרי יישון מיוחדים שבמקום. כל נתח במסעדה מגיע מספק שונה על מנת להגיש לקהל לקוחותינו את הנתחים המובחרים ביותר.
הקונספט העיצובי נולד מתוך רצון לשלב בין קווים מודרניים למוטיבים אתניים עתיקים. השילוב של השניים יוצר ניחוח אתני מעודכן, צעיר ורענן. השילוב בין האוכל, העיצוב והמוזיקה שנבחרו בקפידה מספקים ללקוח אווירת פיוז'ן מיוחדת במינה.