אליעזר שפר חונך נין בישוב שומריה שהוקם ע"י חברי הקיבוצים של השומר הצעיר ומאוכלס כיום ע'י מגורשי גוש קטיף.
אליעזר שפר 13/07/2008
את המושג "השומריה", שמעתי לראשונה מפי חברי הקיבוצים של השומר הצעיר בעת ששירתתי יחד אתם בגדוד 890 של הצנחנים בשנות ה-50 בפיקודו של אריק שרון.
"השמוצניקים" כפי שכינו אותם בחיבה בימים ההם היו נלהבים מ"השומריה" שמתכנסת אחת לעשר שנים בהשתתפות חברי השומר הצעיר מישראל ומהתפוצות והרבו לספר יומם ולילה בנפלאותיה ומחוויותיה של "השומריה" שהשתתפו בה.
למרות הויכוחים הרבים והמתישים שהיו בינינו בנושאים דתיים שמרנו על כבוד הדדי וכשם שאני כיבדתי את סיפורי החוויות שלהם מהשומריה או על נפלאות הביצוע של הקומביין החדש שרכש הקיבוץ שלהם כך גם הם כיבדו את זמני התפילות שלי ולעיתים אף דאגו להסב את תשומת ליבי לשקיעת השמש וכי הגיע זמן תפילת מנחה.
כאשר התלהטו הויכוחים על הדת והדתיים ניבא לי אחד מהבולטים מביניהם ואמר לי בזו הלשון: "אתם הדתיים הרי תיעלמו בקרוב ולכן תהיה מוכן שהילדים שלך ישתתפו בשומריה הבאה" השבתי לו: "נחיה נחכה ונראה".
חיכיתי למעלה מ-50 שנה ובשבוע שעבר נסענו לישוב "שומריה" בנגב הצפוני שהוקם על ידי הקיבוץ הארצי – השומר הצעיר בשנת 1985 לציון 70 שנות "השומריה" של השומר הצעיר והתפנה מתושביו בשנת 2006 לטובת המפונים מגוש קטיף ברובם מעצמונה ומכפר דרום.
בנוסף לבתיהם של חברי הקיבוץ שומריה המאוכלסים כיום על ידי המפונים מגוש קטיף הוקמו גם קארוילות ובמקום הולכת ונבנית קריית חינוך תורנית לתפארת והישוב הומה מהמשפחות ברוכות הילדים שהציציות בטלית הקטנה שלהם מתנוססות ברוחות הנגב לארבע כנפות הארץ.
באנו לשומריה כדי לבקר את הנכד שלנו אבישי שיינין ורעייתו שולה (לבית כהן ממגורשי נווה דקלים) ולהשתעשע עם הנין שלנו דרור שיינין שנולד בשומריה.
בימים אלה אני מנסה לאתר את החבורה הנפלאה של הקיבוצניקים מהשומר הצעיר שהכרתי והוקרתי בשירות המשותף בגדוד הצנחנים הראשון, לא חס ושלום כדי לקנטר אתם אלא כדי לומר להם שהנבואה של חברם א. התגשמה רק בחלקה. הילדים שלי לא השתתפו בשומריה אבל הנכד והנין גרים בישוב שומריה.