"מריונלה" בפ"ת: חווית טעמים עם סטייל וקסם איטלקי

כשחושבים על מסעדה חלבית כשרה, לא תמיד עולים בראש דימויים של חוויות גורמה ושפע טעמים מפתיעים. אבל "מריונלה", המסעדה החלבית החדשה בלב פתח תקווה, שוברת את כל המיתוסים ומעניקה חוויית אוכל שמשלבת דיוק קולינרי, שירות לבבי, וטעמים שעוטפים את הלב.

הדלתות נפתחות, ואנחנו מוצאים את עצמנו במרחב רחב, מעוצב בחום מודרני שמרגיע את הנפש. מסביבנו משפחות, זוגות, חברים – כולם כאן כדי לחגוג את הטעמים של השף, המגיש יצירות שעושות כבוד למטבח האיטלקי עם נגיעות אישיות. הצוות כולו, בחיוכים גדולים ובגישה לבבית, מוכן לעזור בכל שאלה ובקשה.

מכיוון שהפעם הגענו רעבים, מיהרנו להזמין את המנות מתוך התפריט הרחב והמגוון (רק חבל שהם עדיין מודפסים על דפים, מה שמרמז על כך שייתכן שהתפריט עוד עלול להשתנות מספר פעמים בתקופה הקרובה – קחו זאת בחשבון).

אז נתחיל במנות הראשונות, שהן רק פתיח למסע של טעמים בלתי נשכחים.

המסע שלנו התחיל עם ארנצ'יני כתומים כדורים מוזהבים ומושלמים במרקם, שהציפוי שלהם פריך להפליא ומגן על קרם רך ועדין בפנים, בטעם גבינה עשירה. כדורי הארנצ'יני הוגשו על מיטת רוטב פטריות סמיך ועמוק, המלא בטעמי אדמה וצבעים שקטים של אפור וכמהין, המשלבים ניחוח עז וטעם חזק שמתמזג במתיקות עדינה של הרוטב. ביס אחד וכל הטעמים הללו מתפוצצים בפה בהרמוניה מושלמת.

- פרסומת -

ליד הארנצ'יני התייצב בגאווה סלט פנצנלה. מדובר במנה המציגה פרוסות נדיבות של מוצרלה טרייה, קלילה ורכה, המלווה בעלי רוקט טריים, עלי בזיליקום ומגוון מיני עגבניות מתקתק-חמצמץ של עגבניות שרי, עגבניות מגי וסלסלת עגבניות מיובשות עם צנוברים, שהעניקו מימד חדש של מתיקות לכל ביס, שהתאזנה עם החמיצות של זיתי הקלמטה שבמנה. הפרודוקטים האיכותיים בצלחת משאירים את התחושה שאנחנו אוכלים ישירות מגינת השף עצמו.

לצד אלו, הוגש לשולחן טאטקי טונה צרובה. פרוסות הטונה במנה מעט איכזבו בגודלן אך הטעם שלהן יחד עם שמן הבזיליקום שהקיף אותן ויוגורט הנענע שהוסיף מאוד למה פיצו על כך ובגדול.

להשלמת שלב פתיחת התאבון הזמנו לשולחן מנה של טרטר טונה אדומה – בריוש קלוי עם וינגרט עגבניות ועליו תערובת של טרטר טונה, איולי, צלפים, בצל ופלפלים. כל ביס נוסף שלקחנו שיכנע אותנו שטוב היה שלא עצרנו את עצמנו בשלב הזמנת המנות ובכל זאת בחרנו גם במנה הזו.

הפסטות והפיצות: מסע בתוך הקלאסיקות של המטבח האיטלקי

המנות העיקריות שהגיעו לשולחן רק העמיקו את החוויה. תחילה הגיעה לשולחן פיצה קוואטרו פורמג'י. שזה רק שם מפוצץ לפיצה עם 4 טעמי גבינות. הבצק הדקיק נמתח מעולה, קריספי אך עדיין רך מבפנים, ומפיץ ניחוח מדהים של עגבניות טריות ועשבי תיבול. הפטריות הקלויות מעניקות לפיצה טעמי אדמה עם מעט מרירות שמתנגשים במתיקות העגבניות בצורה מושלמת, והגבינה המותכת מוסיפה שמנוניות עשירה שכלל לא מכבידה אלא רק מעשירה.

פיצה נוספת שהגיעה הייתה הטרטופו, פיצה פטריות כמעט קלאסית אך עשויה היטב, עם קרם פרמז'ן וכמהין, מוצרלה, מיקס פטריות צלויות, שום קונפי, פטרוזיליה ושבבי פרמז'ן מלמעלה.

לצד הפיצות, הונחה צלחת של ריגטוני אה לה נורמה פיקנטה. מנה חמה ומנחמת שמזכירה את התבשילים של פעם. הפסטה המוצקה עוטפת את עצמה ברוטב עגבניות מעודן, שבו גבינת פטה, זוקיני וחצילים קלויים מקבלים במה ראשית. גבינת הפטה המפוזרת מלמעלה מוסיפה מליחות קלה ומרקם שמתפצפץ על הלשון, משלים את תערובת הטעמים. למנה יש טעמי חריפות קלים אולי יטרידו את מי שלא רגיל בהם – אבל לא ידגדגו את חובבי הז'אנר.

מנה נוספת שסחפה אותנו הייתה ניוקי ברוטב שמנת וכמהין. מנת ספיישל שלא הופיעה בתפריט המודפס, אך הוצעה לנו בכל זאת. קיבלנו ניוקי רך ונמס, כמו כריות קטנות של אושר, שטובלות ברוטב שמנת קטיפתי ועשיר בטעם כמהין עמוק. הרוטב, סמיך אך לא מכביד, מתפשט על כל חלקיק של הניוקי, והטעמים החזקים של הכמהין והערמונים שליוו אותו השאירו טעם של ביס בלתי נשכח.

לא הסתפקנו בזה והחלטנו לדגום פסטה נוספת. לטובת המדע כמובן, בחרנו בטורטליני קרם תירס ופרמז'ן שעבורנו גנב את ההצגה. מדובר בטורטליני במילוי גבינה ברוטב שמנת עדין. חתיכות הפסטה השמנות והרכות היו מקופלות בצורה מושלמת, והכילו מילוי גבינה בעל מרקם עשיר שמזכיר את הגבינות של פעם. הרוטב קרמי ועשיר מאוד אך עדיין עדין בטעמיו, ומאפשר למילוי המיוחד של הטורטליני לזרוח.

סיום מתוק ויאללה הביתה

הגענו לשלב הקינוחים, וזה היה בהחלט סוף מושלם לערב מושלם. הזמנו וקיבלנו מנה שנקראת "ג'לטו איטלקי וטופינגס" ובאופן "מפתיע" כללה, ובכן.. גלידה. לא עפנו אבל גם אין תלונות.

אל הגלידה האיטלקית צירפנו מילפיי, טירמיסו ופאדג' שוקולד. מנת השוקולד הנדיבה הגיעה ולצידה נתח גלידת וניל מעולה, הטירמיסו שילב קרם מסקרפונה, ביסקוטי, ליקר אמרטו (לא הורגש מספיק) ורוטב קפה, אך אין ספק שאת שלב הקינוחים ניצח המילפיי, עם שכבות בצק עלים במילוי קרם פטיסייר עשיר ומקלות וניל מדגסקר ברוטב קרמל מלוח ובוטנים מסוכרים. לא נשאר פירור.

יצאנו מ"מריונלה" בתחושה של חוויה מלאה, עם חיוך גדול על הפנים ובטן מלאה בטעמים שכלל לא ציפינו להם. האווירה הנעימה, השירות האדיב והמנות המדויקות הפכו את הביקור במסעדה לערב שלא נשכח בקרוב. עבור כל מי שמחפש מסעדה חלבית כשרה שמצליחה לשלב סטייל עם שמרנות, יוקרה עם פשטות וטעמים נפלאים – "מריונלה" היא הכתובת המושלמת.