לקראת יום העצמאות ערכה חברת "סלטי צבר" סקר – מהו המאכל הכי ישראלי? התוצאות לא ממש מפתיעות.
רות עפרי טאוב 06/05/2008
מסקר שערכה חברת "סלטי צבר" לקראת יום העצמאות שהוא כידוע גם היום בשנה בו צורכים הכי הרבה חומוס בנושא: מהו המאכל הכי ישראלי? עולה ש:
במקום הראשון עם 47% – הפלאפל.
במקום השני עם 27% – החומוס.
במקום השלישי עם 8% – השווארמה.
לשאלה- לאיזה מאכל הכי מתגעגעים ישראלים כשהם בחו"ל:
במקום הראשון עם 18% – החומוס.
במקום השני עם 17% – הפלאפל.
במקום השלישי עם 7.8% – השווארמה.
בנושא: עם מי הישראלים היו רוצים כפרטנר לנגב צלחת חומוס:
במקום הראשון עם 21.5% – יאיר לפיד.
במקום השני עם 20% – גאידמק.
במקום השלישי עם 15% – בר רפאלי.
במקום הרביעי עם 6% – נינט.
במקום החמישי עם 5% – דן מנו.
דודי מנביץ, מנכ"ל חברת "סלטי צבר": "מחקר שוק שבוצע לקראת יום העצמאות קובע שהישראלים אכלו השנה כ-20,000 טון של חומוס. הישראלי אוכל בממוצע כ-4-5 ק"ג חומוס בשנה".
מסקר שערכה חברת "סלטי צבר" לקראת יום העצמאות, שהוא כידוע גם היום בשנה בו צורכים הכי הרבה חומוס בנושא מהו המאכל הכי ישראלי, עולה בנוסף כי רק 1.4% מהישראלים ציינו שגבינות הן המאכל הישראלי. פחות מ-1% ציינו בורקס, סביח, גפילטעפיש, מטבוחה, מילקי, קוסקוס, במבה וג'חנון.
בנוסף, כ-19.1% מהישראלים לא מתגעגים לאוכל ישראלי כשהם נמצאים בחו"ל.