מתוך למעלה מ-4,000 משגיחי כשרות הפועלים בישראל אין אפילו אחוז בודד של נשים הממלאות את התפקיד החשוב וזאת למרות ש-100% מהנשים שנבחנות לתפקיד משגיחות כשרות עברו בהצלחה את המבחנים. הנתון צורם במיוחד נוכח העובדה שרק כ-60% מהגברים עברו את המבחנים הללו, ואילו הנשים הורשו להיבחן רק לאחר פנייה לבג"ץ.
דו"ח מבקר המדינה הצביע על הליקוי שבהדרת הנשים מהתפקיד. בגין יחס לא פרופורציונאלי של מינוי מאות משגיחים אל מול משגיחות בודדות ברחבי הארץ. זאת למרות שהרבנות הראשית בישראל קבעה כי אין מניעה הלכתית לכך.
טאוב מבקש כי העיריה תקבע ייצוג נשי מינימלי של 20% מקרב משגיחי הכשרות בעיר ותחייב את כל הגורמים העירונים המוסמכים לבחור את המשגיחים והמשגיחות ולהעסיק בהתאם לכשירות ההלכתית והמקצועית נשים בתפקידי השגחת כשרות . כמו כן, מבקש טאוב כי העירייה תקיים ותעודד קורסי הכשרה למשגיחות כשרות והעסקת משגיחות כשרות בעיר.
טאוב פנה גם לשר הדתות החדש, מתן כהנא, בבקשה לעדכן את חוזר מנכ"ל משרד הדתות בנושא במטרה להקל על השילוב בפועל של נשים בתפקיד.
ההצעה כאמור זכתה בתמיכה מוחצת במועצת העיר מודיעין מכבים רעות וכמובן בתמיכתו של ראש עיריית מודיעין ויו"ר השלטון המקומי, חיים ביבס.
המשנה לראש עיריית מודיעין, עמיעד טאוב אמר לפורטל חדשות: "נשים מודרות באופן קבוע וארוך שנים מחלק משירותי הדת ככלל ומתחום השגחת הכשרות בפרט הן בישראל והן בעיר מודיעין. בשנת 2021 אך טבעי ומובן מאליו שנשים תוכלנה גם לעסוק כמקצוע בתחום של השגחת הכשרות, בייחוד לאור העובדה שאין שום בעיה הלכתית עם היותה של אשה משגיחת כשרות".
"כמי שפועל לביטול אפליה על רקע מגדרי, מרגע כניסתו לתפקיד, לטעמי מדובר בעניין עקרוני של צדקת הדרך ושוויון מגדרי הדורש את התערבות הרשויות ושת"פ בין השלטון המרכזי לשלטון המקומי במטרה לאפשר לנשים לעסוק בכל מה שתחפוצנה בהתאם לעיקרון חופש העיסוק".
השר לשירותי דת מתן כהנא: "אני מברך את חברי עמיעד טאוב המשנה לראש העיר מודיעין ואת מועצת העיר מודיעין על אישור ההצעה. מודיעין הופכת לחלוצה בכל הנושא של קידום נשים בשירותי הדת, מהלך שאני תומך ומקדם החל מכניסתי לתפקיד, הן במועצות הדתיות, הן בתפקידי משגיחות הכשרות והן בתפקידים נוספים.
בכוונתי לבדוק את נושא הכנסתן של נשים לתפקידי משגיחות כשרות ואפעל לקידום הנושא ברשויות נוספות. אמרתי בעבר ואומר שוב: ישנה חשיבות עליונה במינוי נשים ושילובן בתפקידים במערך שירותי הדת. הממסד הדתי ייתרם מהשמעת קולן של נשים במרחב הציבורי בכלל ובמרחב הדתי בפרט".