אילו תחומים כדאי ללמוד לתואר שני?
לפי נתוני המועצה להשכלה גבוהה יש עשרות אלפי סטודנטים הלומדים לתואר שני במכללות ובאוניברסיטאות השונות ברחבי המדינה. כדי להתקבל ללימודי תואר שני יש להשיג ממוצע ציונים גבוה בלימודים לתואר ראשון, כל עוד התואר הראשון מוכר על ידי המל"ג.
יש תחומים המחייבים תואר שני כדי לעסוק בהם, למשל פסיכולוגיה ורפואה, אך גם בתחומים אחרים כמו פיזיקה, מתמטיקה, מדעי החיים, סוציולוגיה עם התמחות בייעוץ ארגוני – התואר השני חשוב ומהווה יתרון עצום.
כדאי לדעת כי ניתן לבחור מסלול לימודים לתואר שני מחקרי או לתואר שני עיוני, כלומר תואר שני עם או ללא תזה בהתאמה. תואר שני עם תזה מאפשר לכם להמשיך ללימודי דוקטורט.
כדי לקבל החלטה האם ללמוד תואר שני יש להתייחס לגורמים שונים, למשל האם התואר פרקטי ומבטיח יותר אפשרויות תעסוקה או קידום מהיר בעבודה, האם יש ביקוש בשוק העבודה לבעלי תואר שני בתחום מסוים ועוד. התחומים המבוקשים ביותר לתואר שני הם משפטים, מנהל עסקים, פסיכולוגיה, חשבונאות, פיזיקה, מתמטיקה, ביוטכנולוגיה, עבודה סוציאלית וכו'.
מה עדיף: תואר שני או ניסיון מקצועי בעבודה?
במקרים מסוימים עדיף לרכוש ניסיון מקצועי לאחר סיום הלימודים לתואר ראשון, ובהתאם לצורך ניתן להירשם בשלב מאוחר יותר לתואר שני, אם התואר המתקדם יכול לסייע לכם בקריירה ובשכר. אם אתם מעוניינים לעבוד במקצוע המחייב תואר שני, עדיף להירשם ללימודים מיד לאחר קבלת התואר הראשון. התואר השני יכול לסייע לכם להתקדם בעבודה ולהתמודד על תפקידים בכירים יותר, אך יש תחומים בהם הניסיון התעסוקתי מבטיח לכם יתרון.
תואר שני במשפטים – רקע כללי
תואר שני במשפטים הוא ללא ספק תואר יוקרתי ומבוקש, התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון במשפטים המעוניינים להרחיב ולהעמיק את הידע המשפטי שלהם בענפי המשפט השונים, לעסוק בסוגיות משפטיות מהותיות מבחינה פרקטית ולא רק תיאורטית, והתואר השני יכול לשפר את מקום העבודה, הקריירה והשכר.
תואר שני במשפטים ללא משפטנים – מידע כללי
תואר שני במשפטים ללא משפטנים מקנה השכלה רחבה ומעמיקה בתחום המשפטים, התואר מתאים ליזמים, לבעלי מקצוע, לאנשי עסקים ולמנהלים בכירים הזקוקים להשכלה משפטית רחבה לצורך עבודתם. התואר מאפשר לבוגרים לערוך ולהגיש חוות דעת משפטיות, והידע המשפטי מהווה יתרון משמעותי בעבודה ובקידום לתפקידים בכירים בארגון.
אפשרויות תעסוקה לבעלי תואר שני במשפטים
אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר שני במשפטים הן רבות ומגוונות, בין היתר הבוגרים יכולים לעסוק בעריכת דין ולספק ייעוץ משפטי (בהתאם למסלול הלימודים והרישיון), להתברג לעבודה בפירמות גדולות של עורכי דין, להתמנות כשותפים במשרד עורכי דין, לעסוק בייעוץ משפטי במגזר הפרטי והציבורי, לעבוד במשרדי ממשלה ועוד.
תואר שני במשפטים ללא משפטים מאפשר קידום מהיר בעבודה וניתן להתמודד על תפקידים בכירים בארגונים שונים במגזר הפרטי והציבורי בהם נדרש ידע משפטי.