לרגל ראש השנה, מצאנו גם לטבעונים פתרון לעוגת דבש טעימה ועשירה – עוגת דבשה (מולסה) – העוגה כוללת שפע של מרכיבים שביחד מייצרים את טעמו המופלא של הדבש, בלי טיפה אחת של דבש.
ניצת הדובדבן 17/08/2015
מצרכים עבור עוגת אינגליש קייק:
1/2 1 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס מים רותחים ובתוכם ממיסים 1/2 כפית קפה נמס
3/4 כוס רסק תפוחים
2 כפות שמן קוקוס (ניתן להמיר בשמן צמחי אחר)
1/4 כוס מולסה
2 כפות סילאן
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים, ובקערה שנייה את הרטובים. ממזגים יחד בעדינות, ובמינימום בחישה, חשוב להכניס את העוגה לתנור במהירות כדי שהסודה לשתייה ואבקת האפייה יעבדו היטב והעוגה תצא אוורירית. אופים בחום בינוני- גבוה למשך 25 דקות, מצננים ומתענגים בימי החג, או סתם כשמתחשק משהו מתוק בשאר ימות השנה. טיפ קטן, אם רוצים טעם דבשי עז ומתוק יותר, פשוט מגדילים מעט את כמות הסילאן. למתכונים נוספים היכנסו לאתר: http://www.nizat.com/
אודות "ניצת הדובדבן"
החברה הוקמה בשנת 1986, מחנות צנועה בשוק מחנה יהודה שבירושלים, הפכה לרשת בתי טבע אורגניים משגשגת אשר מונה כיום 22 סניפים ומובילה בתחומה בארץ.
מתמחה במוצרי מזון טבעיים ואורגנים, תוספי תזונה, קוסמטיקה טבעית, מוצרי ניקיון אורגניים ועוד.