שופט בית המשפט העליון, יחיאל כשר, הורה על עיכוב ביצוע של פסק דין בית המשפט המחוזי, שקבע כי על תושבי המקבץ הבלתי חוקי ראס ג'רבה הסמוך לדימונה, להתפנות עד מחר מהשטח אליו פלשו לפני עשרות שנים. מדובר בניסיון נוסף לעכב את הקמתה של שכונת ענק בשטח העיר דימונה, הצפויה לכלול אלפי יחידות דיור.
ראס ג'רבה מורכב ממספר מקבצים לא חוקיים באזור דימונה, הפרוסים על פני שטח ענק של למעלה מ 340 דונם, וכוללים כמה עשרות משפחות, המונות כ- 500 נפש. כבר בתחילת שנות ה-90 קיבלו תושבי ראס ג'ארבה צווי פינוי אך הם לא מומשו והם המשיכו להתבסס ולהרחיב את המקבצים.
פסק דין שניתן בבית משפט השלום בבאר שבע ביולי 2023, חתם לכאורה סאגה ארוכת שנים וקבע כי יש לפנות את תושבי המקבץ, למגרשים שהמדינה מעניקה להם ביישוב הבדואי המוסדר קסר א-סר. תושבי המקבץ, המתנגדים לאורך השנים לכל מתווה פשרה שהוצע להם ומתעקשים על השארתם והסדרתם במקום, ערערו באמצעות ארגוני שמאל לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
המחוזי דחה את הערעור במהלך יוני 2024 וקבע כי על הפולשים לפנות בעצמם את המתחם עד מחר, שלושים ואחד לדצמבר 2024. בתגובה, הפולשים הגישו בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון וכן בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין. כאמור, בג"ץ קיבל את בקשתם לעיכוב ביצוע הפינוי.
כל נסיונות הבדואים ואנשי המקצוע מטעמם, כדוגמת "עדאלה" ו"במקום", להוכיח כי המקבץ הינו כפר קדום ולמעשה העיר דימונה היא זו שיושבת על קרקעותיו עלו בתוהו, ושופט בית משפט השלום מתח ביקורת מספר פעמים בפסק הדין על הנחת יסוד זו שלא הוכחה באף ממצא עובדתי. גם בית המשפט המחוזי דחה בפסק דין מנומק את טענות הפולשים להיותם בעלי זכויות בקרקע, כמו גם אמירות חסרות יסוד על מדיניות מפלה.
יהודה קאפח, רכז דרום בתנועת רגבים מוסר: "יש להצר על החלטתו של השופט כשר שמנסה להלך בין הטיפות, אבל תורם בפועל בהחלטה זו להיעדר המשילות, ולאיטיות הבלתי נסבלת של קידום הליכים תכנוניים לפיתוח הנגב. ההחלטה על עיכוב הביצוע גורמת לעיכוב נוסף בקידום התכנון והפיתוח של העיר דימונה, ונוטעת אשליות שווא אצל הפולשים שהם הולכים להישאר בשטח, למרות ששתי ערכאות שונות הוציאו פסקי דין מפורטים ומנומקים שדחו את כלל טענות הפולשים, ונתנו להם פרק זמן מספק להתארגנות, על מנת לעבור למגרשים שהמדינה העניקה להם חינם בקסר א-סיר."