מסעדת תשבי, הממוקמת במרכז המבקרים של יקבי תשבי, התחדשה בשף חדש – גונטר בידרמן, מאסטר שף אוסטרי, בעל 25 שנות ניסיון ברחבי העולם שהשיק תפריט חדש כשר וחלבי. כתב אתר החדשות דתילי ביקר שם.
עמי שרון 24/12/2012
השף החדש המועסק ע"י משפחת תשבי, גונטר בידרמן התאהב בבחורה ישראלית ובארץ הקודש והחליט לעלות ארצה ולהפיץ את מרכולתו הקולינרית באיזור היפה.
בידרמן מוביל מטבח מקומי, העושה שימוש במיטב התוצרת האזורית והעונתית, תוך הקפדה על טכניקות ומשמעת אותם הביא עימו.משיק תפריט חדש, כשר וחלבי, ששם במרכז את התוצרת במקום – פיצות ומאפים היוצאים היישר מתנור הלבנים העצום שבמרכז המטבח הפתוח לצד גבינות מקומיות, ירקות בלאדי, דגה טרייה מהים התיכון, שמני זית משובחים וכמובן, יינות תשבי.
התפריט כמו גם האווירה הטוסקנית במתחם השוכן בין זכרון לבנימינה מתאימים לארוחה זוגית אינטימית מלווה בבקבוק יין, לארוחת בוקר עסקית רבת משתתפים ולצהריים משפחתית, כחלק מבילוי שלם במרכז המבקרים.
יצויין כי משפחת תשבי שכל בני המשפחה מעורבים בניהול המתחם הינה גם היבואנית הרשמית של שוקולד וולרונה, המשמש חומר גלם למתוקים מעשה ידיה של השף קונדיטורית..
המסעדה עצמה מורכבת משני חללים, הצופים אל המטבח הפתוח. בחלל המרכזי מיכל יין מנירוסטה, והלקוח מוזמן למלא בקבוק שהביא עימו, כמו גם בקבוקי שמן זית. מסביב, ארונות יין, המכילים את המבחר הרחב של יינות תשבי המיוצרים ביקב.
עוד במקום ישנה מעשנת דגים מיוחדת הבנויה על עץ משמש וכן מאפיית לחם שאור.
ולהלן הצצה לתפריט:
בוקר: מבחר ארוחות בוקר- שתי ביצים לבחירה, סלט ירקות קצוץ ומבחר מזטים (49-95 ₪); ארוחת בוקר עם סלמון מעושן ואומלט צרפתי (65 ₪); מבחר שקשוקות (49- 55 ₪); בייגל אמריקאי מחיטה מלאה עם גבינת מוצרלה באפלו, פסטו ועגבנייה טרייה (32 ₪).
פיצות מתנור לבנים: פיצה מרגריטה (38 ₪); פיצה לבנה (32 ₪); פיצה אנשובי (45 ₪); פיצה שומר (42 ₪); פיצה תרד (42 ₪).
צהריים:
פותחים עם: מאפה בירה וקממברט (34 ₪); מגש אנטיפסטי (42 ₪); צלחת גבינות (48/88 ₪) וכיוב.
עיקריות: פילה טונה אדומה (110 ₪); ריזוטו פטריות (80 ₪); פילה דניס (95 ₪), פסטות שונות במבחר רטבים (44-49 ₪)
ומתוקים: שטרודל תפוחי עץ אוסטרי; כדורי גבינה חמים ברוטב פירות יער (36₪(; סופלה שוקולד וולרונה (36 ₪); מבחר פרלינים מתוצרת ולרונה (4.5 ₪ ליחידה) וכיוב.
ממרכז המבקרים, ניתן לצאת לסיורים מודרכים (בעברית ובאנגלית) במהלך הסיורים מבקרים במתקני היקב, במזקקת ברנדי אותנטית בשיטת אלמביק, היחידה במינה במזרח התיכון, ובמרכז השוקולד ויין בו ניתן לחוות טעימות של יינות תשבי בהתאמה לשוקלדים של וולרונה. הסיורים מתקיימים בימים א-ה, בשעות 10:00, 12:00, 14:00 בתיאום מראש!
מסעדת תישבי פתוחה מדי יום משעה 8:00-17:00 למעט יום שבת
אזור התעשייה הצפוני של בנימינה, על כביש 652