הממשלה אישרה את תקציב המדינה לשנת 2025 ותכנית כלכלית מקיפה בשווי כ-607 מיליארד ש"ח

בצלאל סמוטריץ. צילום: דוד וייל

במסגרת תקציב המדינה לשנת 2025, שאושר השבוע על ידי הממשלה, אישרה הממשלה הצעת תקציב ותכנית כלכלית רחבת היקף, שנועדה להבטיח את יציבות המשק ולהעניק מענה לצרכים הביטחוניים והאזרחיים של מדינת ישראל. התקציב, בהובלת שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, נועד לתמוך במלחמה הנוכחית ולעודד צמיחה כלכלית, תוך הקצאת משאבים למילואימניקים ולשיקום ופיתוח נרחב בצפון המדינה.

היקפו של תקציב המדינה צפוי לעמוד על כ-607.4 מיליארד שקל, וכולל צעדים להתאמות תקציביות בגובה של כ-37 מיליארד שקל. התקציב משקף את רצונה של הממשלה לשמר את יציבותה הפיסקלית של המדינה, אל מול האתגרים הכלכליים המורכבים שהביאה עימה המלחמה. במסגרת זו, תקציב מיוחד בסך 9 מיליארד שקל יוקצה לחבילת תמיכה רחבה במילואימניקים שנקראו להילחם בעורף ובעומק, וכן תוקצה תוכנית לשיקום ופיתוח אזור הצפון בשווי של כ-15 מיליארד שקל, שנועדה לחזק את האזור בעקבות המצב הביטחוני המתמשך.

שר האוצר סמוטריץ׳: ״תמיכה בביטחון המדינה ובצמיחה הכלכלית״

הממשלה אישרה גם תכנית כלכלית הכוללת רפורמות בשלושה תחומים עיקריים: ייעול המגזר הציבורי, צמצום ההון השחור וצעדים להאצת צמיחת המשק. במסגרת זו יושם דגש על פיתוח סקטור ההייטק הישראלי, הבטחת ודאות מיסוית בענף זה, לצד רפורמות בתחום המיסוי, כולל הטלת מיסוי על רווחים לא מחולקים בחברות אחזקה וחברות ארנק. המהלך להקמת רשויות מטרופוליניות בערים המרכזיות נועד לשפר את יעילות הניהול הציבורי באזורים המטרופוליטניים ולייעל את מערכות התחבורה ושירותי התשתיות בערים השונות.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הדגיש את החשיבות של התקציב לאור האתגרים שמדינת ישראל מתמודדת עמם: "התקציב הזה הוא בשורה למילואימניקים שעזבו הכל כדי להגן על הבית. המטרה היא ניצחון בחזית, תוך שמירה על חוסן הכלכלה הישראלית. התקציב יסייע ויתמוך בצורכי המלחמה כך שנוכל להביא לניצחון שיאפשר לכלכלה לצמוח ולשגשג לאורך שנים רבות". סמוטריץ׳ ציין כי מדובר בתקציב אחראי ומאוזן, המחלק את הנטל בין כלל המגזרים במשק.

- פרסומת -

מנכ"ל משרד האוצר, שלומי הייזלר, הוסיף על דברי השר ואמר כי למרות האתגרים המשקיים, המשק הישראלי מוכיח חוסן רב. לדבריו, "יש הכרח לניהול אחראי ומוקפד של תקציב המדינה והצבת יחס חוב-תוצר יציב. התקציב הנוכחי כולל בשורות של צמיחה בענף ההייטק והנדל״ן ושינויים מבניים לייעול המגזר הציבורי, לצד מאבק משמעותי בהון השחור ושינויים בתחום המיסים".

במסגרת התקציב הנוכחי, מתכננת הממשלה להקצות משאבים חסרי תקדים לאזור הצפון, שנפגע בשל האתגרים הביטחוניים. הקצאת 15 מיליארד שקל לתוכנית לשיקום הצפון מיועדת לשפר את התשתיות ואת מערך השירותים לתושבים, תוך חיזוק התחומים הכלכליים, התעסוקה והחינוך.