בצל הלחימה: משלחת נוער מארה"ב בביקור סולידרי מרגש בישראל

"שינה לנו את החיים". קרדיט: דוברות

במסגרת שיתוף פעולה בין תנועת האישה הדתית אמונה בישראל ואמונה ארה"ב, הגיעה בשבוע שעבר לארץ משלחת של כ-40 תלמידי כיתות י'-י"ב, מתיכון פריש מניו-ג'רזי, במטרה לחזק את הקשר עם ישראל ולהזדהות עם החברה הישראלית בתקופה המורכבת בתולדותיה.

במהלך מסע משמעותי ורווי רגשות בן חמישה ימים, ובליווי מנהלת סניף אמונה ארה"ב, הילה שטרן, השתתפו התלמידים במגוון פעילויות, התנדבויות וסיורים ברחבי הארץ. בין היתר לקחו חלק בקטיף, ביקרו חיילים פצועים במחלקת השיקום בבית החולים תל השומר, וסיירו בדרום הארץ להכרת מציאות החיים של תושבי העוטף.

"דווקא עכשיו". קרדיט: דוברות

בנוסף קיימו התלמידים מעבר לים ביקורים משמעותיים בבית הילד אמונה אחוזת שרה בניהולו של יאיר סולומון, ובבית הילד אמונה נווה לנדי בניהולו של שהם נגר, שם קיימו פעילויות משותפות עם ילדי הפנימיות. חברי המשלחת הגיעו גם לכיכר החטופים והשתתפו במרתון ירושלים.

"הם יכלו להישאר בבית – אבל הגיעו לישראל כדי לתמוך ולחבק". קרדיט: דוברות

"הביקור בישראל בתקופה הזו שינה לי את החיים", ציין אחד התלמידים. "לראות ולחוש את החוסן של עם ישראל מקרוב ולהיות חלק מפעילויות שונות למען הקהילה, במיוחד ביקור החיילים הפצועים בתל השומר, נתן לי פרספקטיבה חדשה על משמעות שלנו כיהודים ועל החיבור לארץ ישראל".

- פרסומת -

יו"ר תנועת אמונה, יפעת סלע, ציינה: "לראות צעירים יהודים מארה"ב מגיעים לישראל בתקופת מלחמה, רק ממחיש את עוצמת הקשר בין קהילות יהודיות בכל העולם ובין אותן קהילות לישראל. המפגשים בין בני הנוער מחזקים לא רק את הצעירים עצמם, אלא את כל מי שלקח בהם חלק. תנועת אמונה רואה חשיבות בשיתופי פעולה אלו ותמשיך לפעול למענם גם בעתיד".

כשהלב בוחר בישראל. קרדיט: דוברות