בדו"ח המשתרע על פני כ-90 עמודים, סוקרים ב'עד כאן' שלל נושאים בהם מתעסקים ב'לוחמים לשלום' וחושפים את עמדות הארגון בחדרים פנימיים ובקבוצות סגורות. בין הנושאים ניתן למצוא הצצה למסמכי אסטרטגיה של הארגון, גישתו של הארגון לנושא הנורמליזציה עם ישראל, הקשרים עם הרשות הפלסטינית ומגנון הביטחון המסכל הפלסטיני, את תמיכת פעילי לוחמים לשלום ב‘זכות השיבה‘ של הפלסטינים לתוך ישראל, פעילות להעמדת בכירים ישראלים לדין פלילי בבית הדין הבינלאומי בהאג, תמיכה באלימות ועבירות על החוק, התנהלות לא תקינה בנושאי כספים ונושאים נוספים.
"ארגון 'לוחמים לשלום' הוא ארגון שמאל רדיקאלי שהוקם בשנת 2006 בידי ישראלים ומחבלים פלסטינים משוחררים, שלטענתם מתנגדים לכיבוש ולאלימות. הארגון בנוי בצורה דו-לאומית כאשר לכל תפקיד יש ממונה פלסטיני וממונה ישראלי, וישנן קבוצות משותפות לישראלים ופלסטינים המחולקות לפי אזורים." נכתב בדו"ח.
אחד מהנושאים שנחשפים בדו"ח של 'עד כאן' הינו השקעת הארגון לקבל לגיטימציה מהרשות הפלסטינית כארגון שאינו פועל לנורמליזציה עם ישראל – "'לוחמים לשלום פעלו רבות בכדי לקבל אישור רשמי מנשיא 'הרשות הפלסטינית' אבו מאזן, על כך שפעילותם אינה נחשבת נורמליזציה עם ישראל, מה שנתפס כדבר אסור ופסול מצד הרש"פ. מטרת האישור הינה בכדי לאפשר לפלסטינים לקחת חלק בפעילות הארגון ולאפשר לארגון לפעול בחופשיות בשטחי הרש"פ." משמעות הדבר כי מטרת הארגון אינו לקדם שלום, אלא לחזק את ההתנגדות לישראל ולא קידום של דו-קיום.
בדו"ח מובא גם כי פעילי הארגון קיימו בשנת 2014 פגישה עם גנרל זיאד הב א-ריח – ראש הביטחון המסכל הפלסטיני (המקבילה הפלסטינית לשב"כ הישראלי), גוף מודיעיני המופנה הן פנימה לאוכלוסייה הפלסטינית והן החוצה לריגול אחר ישראל, בסיכום הפגישה נכתב כי "ההערכה לתנועה ולדרך פעולותינו הובעה בפה מלא" ע"י ראש הביטחון המסכל."
עוד עולה מהדו"ח ומההתכתבויות הפנימיות כי לאורך השנים הלכו והקצינו עמדות הארגון, כאשר חלק מעמדות אלו גלויות וחלקן מוצגות בפומבי באופן מעורפל או חלקי, בעוד שמההתכתבויות עולות עמדות רדיקאליות וברורות יותר, צויין בדו"ח "כך למשל הארגון תומך בצורה גלויה בזכות השיבה של הפלסטינים לתחומי ישראל. בנוסף עולה כי לאורך השנים פעילים מהארגון אינם בוחלים במעבר על החוק, לדוג': באמצעות הכנסת שב"חים, וכי הם רואים בעבירות על החוק כצעד לגיטימי במסגרת קמפיינים ופעילויות."
זריקות אבנים אינם דבר אלים והעמדת שופטי בג"צ לדין בהאג
בדו"ח מובא גם כי למרות העמדה המוצהרת של הארגון להתנגדות לאלימות לא ברור כי כך הם פני הדברים "בסמינריון של הארגון דנו הפעילים בשאלת האפשרות לעיצוב התודעה בישראל ולקיבוע התפיסה כי זריקת אבנים אינה מעשה אלים אלא התנגדות לגיטימית "לא אלימה", תודעה שכבר קיימת ברשות הפלסטינית" נחשף בדו"ח.
כמו כן, מהדו"ח עולה כי ביוני 2018 דווח על התארגנות של פעילי הארגון בניסיון להביא להאשמתם של שופטי בג"ץ בפשעי מלחמה בבית הדין הבין לאומי בהאג, בשל פסקי דין שמסרו בישראל בנוגע לפלסטינים שקיבלו צווי פינוי בבקעת הירדן.
החלטנו להפסיק לשתוק
בתחילת הדו"ח הסבירו בארגון 'עד כאן' על המאבק הכולל בארגונים האנטי ישראליים "החברה הישראלית ומדינת ישראל נמצאות בשנים האחרונות תחת מכבש לחצים פנימיים ובין לאומיים, במטרה לגרום למדינת ישראל לשנות את דמותה וערכיה. מובילי המאבק הם קבוצה של עשרות ארגונים ועמותות הפועלים תחת הכינוי ’ארגוני זכויות אדם‘, במימון זר. הם פועלים בשטח, בתקשורת, בערכאות המשפטיות, במסדרונות הכנסת ומשרדי הממשלה, בתקשורת הבינלאומית ומול ממשלות זרות. חלקם פועלים באופן גלוי ואחרים באופן סמוי.
לאחר שראינו שמדינת ישראל מתקשה להתמודד עם ההשפעה ההולכת וגוברת של ארגונים אלו, החלטנו להפסיק לשתוק, לקום ולעשות מעשה. התחלנו לחקור. לקחנו על עצמנו דרך ארוכה, לעתים מסוכנת, עם מעט אמצעים, אך עם המון אמונה בצדקת דרכנו ויצאנו לדרך." נכתב.