מה זה פינגר פוד?

פינגר פוד הוא המאכל המושלם עתיר הטעמים שקל לקחת בין שתי אצבעות, מעל למפית קטנה או צלחת קומפקטית. הוא מספק ביס אלגנטי במיוחד, בלי שום סרבול, שיכול להגיע גם באמצע שיחה או תוך לגימה מכוס היין שביד השנייה.

עידן הראל ו11/09/2017

(צילום: עמיעד טאוב)

דמיינו לעצמכם מסיבת קוקטייל אלגנטית, בה כולם מתהלכים זה לצד זה, נפגשים, מחייכים ומתעדכנים בכל מה שקורה. כל אחד מהמשתתפים ניגש אל מזנון הכיבוד או חוטף כיבוד חולף שמגיש מלצר ותוך כדי תנועה ושיחה, זולל את הכיבוד הטעים. דמיינו שהכיבוד הזה היה גדול מדי, כזה שעלול תוך רגע ליפול על החולצה הנקייה או שמלת הערב. אם זה היה כך, לא היינו יכולים לנהל מינגלינג, להסתובב, לדבר ובעיקר להרגיש בנוח.

פינגר פוד הוא הפתרון לסיטואציה המביכה הזו. הוא המאכל המושלם עתיר הטעמים שקל לקחת בין שתי אצבעות, מעל למפית קטנה או צלחת קומפקטית. הוא מספק ביס אלגנטי במיוחד, בלי שום סרבול, שיכול להגיע גם באמצע שיחה או תוך לגימה מכוס היין שביד השנייה. את הפינגר פוד ניתן להזמין דרך חברת קייטרינג לאירועים.

מאיפה הכל התחיל?

מסיבות הקוקטייל הנוצצות שהתקיימו בשנות השישים והשבעים בחופי ההמפטונס הקרובים לניו יורק, הביאו למקום אחד את האנשים הכי נוצצים ועשירים באזור. נופשים שחיפשו יוקרה בין וילות עם בריכה הצופות אל האוקיינוס, בין דייגים שמספקים פירות ים ומאפיות אותנטיות שהכינו לחמי מחמצת מושלמים.

במסיבות הקוקטייל שהתרחשו על הבריכה, שתו כולם שמפנייה בכוסות גבוהות ולצד השמפנייה חיפשו לטעום מעדנים שונים, מקוויאר ועד לפטרייה ממולאת בפירורי לחם ועשבי תיבול. באווירה שכללה מינגלינג והרבה שיחות עסקים, היה צריך לשמור על אלגנטיות.

לצד השמפנייה הגישו הכל במנות קטנות וקראו לזה "פינגר פוד" - אוכל שקל לאחוז בו ולנגוס בו, מבלי לאבד לרגע את הפאסון.

גם בצרפת, המקום שבו אלגנטיות הומצאה הפך פינגר פוד לצורת הגשה נפוצה באירועים נוצצים.

קטן ומרוכז - אבל עשיר בטעמים, צבע וסטייל

פינגר פוד היום הוא תחום מרתק, שמתבסס על יצירתיות. היכולת לקחת מרכיבים וליצור מאכלים קטנים, מנות מדודות ואלגנטיות שכיף להסתכל עליהן ויותר כיף לטעום מהן - היא יכולת השמורה לשפים ולטבחים בודדים.

מחשבה יצירתית מחוץ לקופסה, שילוב של מרכיבים שמעניקים חוויה לאורח גם לאחר ביס אחד, הגשה אסתטית במגשי אירוח יפים ומכובדים והקפדה על כל פרט, אפילו הקטן ביותר - הם ההופכים פינגר פוד לחוויה קולינרית.

מתי זה מתאים?

לא חייבים לחכות למסיבת קוקטייל מפוארת בכדי להזמין מגשי פינגר פוד.

להרמת כוסית לכבוד ראש השנה, פסח או שבועות במשרד, לאירוע עסקי שיווקי שבו אנשים מסתובבים ומשוחחים, ככיבוד בכנסים והרצאות או לאירוע שמתרחש על שפת הבריכה ליד הבית או בכל מקום אחר - פינגר פוד הוא פתרון מצוין. שיטת ההגשה הזו מתאימה גם לקבלת הפנים בחתונה, בברית או בכל אירוע חגיגי אחר.

המטבח הישראלי, שמורכב מכל כך הרבה מטבחים שונים, מביא לכדי ביטוי את עולם הפינגר פוד ביצירתיות רבה. מפיתות קטנות ממולאות כל טוב שמחברות אותנו הכי לבית ועד לקאנאפס קטנים ומעודנים שלוקחים אותנו למסעדות הגורמה של אירופה.

+ הוסף תגובה לכתבה    גירסה להדפסה    שלח לחבר

תגובות הגולשים

    לא קיימות תגובות לכתבה.
יום ג', ד' חשון התשע"ח 24.10.2017
פרשת לך־לך
כניסה: 17:14 | יציאה: 18:43
הצטרף לרשימת התפוצה
אירועי המגזר
<אוקטובר, 2017>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

כל הזכויות שמורות ל''עט תקשורת'' | מי אנחנו | כתבו לנו | פרסמו אצלנו | תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | מדינט-פורטל בריאות ורווחה| הפוך לדף הבית | RSS