הקמת מסעדה חדשה - רכישת ציוד למסעדות

בחירת ציוד למסעדות עשויה להיות עבודה לא פשוטה הכוללת לא מעט התלבטויות. ההיצע הוא רע, המגוון מפתה, אולם בסופו של דבר התקציב הוא מוגבל ויש צורך להחליט כיצד לחלקו בין העושר האינסופי של מוצרי האיכות המוצעים בשוק. לפני הכול כדאי לשבת ולתכנן את הצורך, ולשם כך מומלץ לשלב גם את השף המיועד.המאמר מוגש באדיבות אתר שף ליין

ו20/01/2016

(צילום: עמיעד טאוב)

בחירת ציוד למסעדות עשויה להיות עבודה לא פשוטה הכוללת לא מעט התלבטויות. ההיצע הוא רע, המגוון מפתה, אולם בסופו של דבר התקציב הוא מוגבל ויש צורך להחליט כיצד לחלקו בין העושר האינסופי של מוצרי האיכות המוצעים בשוק. לפני הכול כדאי לשבת ולתכנן את הצורך, ולשם כך מומלץ לשלב גם את השף המיועד.

גם אם לא מאיר אדוני בכבודו ובעצמו יגיע לטרוח על הסירים במסעדה הנפתחת, עדיין בתכנון נכון של התפריט נמצא חלק ניכר מהצרכים שיתעורר במטבח ברכישת ציוד למסעדות.

יש להפריד בין צרכי המטבח שיהוו חלק ניכר מהרכישה לבין ציוד למסעדות הנוגע לעיצוב, לאירוח, ריהוט, עמדת קופה ועוד. פתיחת מסעדה היא עסק מורכב אשר בצדו הוצאות רבות, אולם בתכנון נכון ועם חזון רחב אופק, מדובר בסופו של דבר בהשקעה המחזירה את עצמה. מומלץ להגדיר מראש את אופי המסעדה, הסגנון, כמות האורחים המקסימלית שהיא צפויה להכיל, טווח הגילאים אליהם היא מכוונת ועוד. כל אלה ישפיעו על העיצוב ויקלו את עבודת הרכישה הראשונית.

כאשר מתייחסים למטבח, למרות שזה נמצא מאחורי דלתיים סגורות ואינו חשוף לאורחי המסעדה, מדובר במקום החשוב ביותר במסעדה, וביצוע רכישת ציוד למסעדות בעבור המטבח חייב להיות בעין מקצוענית. מכשירים בסיסיים הם כמובן כיריים רחבים, תנורים משוכללים, מקררים, מעבדי מזון חזקים וציוד עבודה כגון סכינים, משטחי עבודה וכדומה. יש להחליט מראש מה צפי המנות במסעדה ועל פי כך לעשות את הבחירה. מסעדה ים תיכונית המעוניינת להתמחות בבשר צלוי תשקיע במכשירי מנגל גדולים ומסנני ריחות איכותיים על פני תנורי אפיה, בהם ישקיעו דווקא מסעדות המתמחות בבצקים, לחמי איכות וקינוחים. בכל הנוגע לקירור ושימור מזון, מדובר בסוג ציוד למסעדות הכרחי עליו אין להתפשר. גודל המקררים, מספר תאי האחסון ואפשרות לוויסות נפרד בין יחידות המקרר השונות יסייעו באחסון של המזון ובכך בחיסכון בעלויות ובשמירה על איכות ותברואה למשעי.

פריטים נוספים המרכיבים ציוד למסעדות הם פרטי בטיחות הנדרשים בכל מסעדה: גלאי עשן, מנגנוני הגנה מפני גז, אש וכדומה, וכן מוצרי ומכשירי ניקיון כגון מדיח כלים המאפשר ניקיון בפס ייצור רחב. מומלץ לכוון אל מוצר איכותי בעל תוחלת חיים ארוכה שמבצע גם את פעולת הייבוש.

ניתן לבחור לרכוש חלק מהציוד יד שניה, אולם גם ציוד יד שניה מוטב לרכוש מספק מורשה, שבדק את הציוד וערב לבטיחותו ולאיכותו. גם ציוד יד שניה אינו זול וכדאי לרכוש ציוד באחריות, גם אם לטווח קצר יותר מזאת הניתנת על ציוד חדש.

לעמוד  של שף ליין

+ הוסף תגובה לכתבה    גירסה להדפסה    שלח לחבר

תגובות הגולשים

  1. עליתם פה לדעתי על הבעיה
    (20/01/2016)
    בתור מישהי שפתחה מסעדה קטנה בעבר, זה העניין מהקשים ביותר: מבזבזים המון המון כסף על ציוד שאחר כך מתברר כלא רלוונטי, ולהחזיר/להשכיר אותו לאחרים לא תמיד יחזיר את ההשקעה וזה מאוד מקשה, בייחוד בהתחלה לפני שהמסעדה 'רצה'.

Fatal error: Call to undefined function: json_decode() in /home/virtual/datili/public_html/main/functions.php on line 49