עוגיות חלוה כשרות לפסח

חברת "אחוה", בשיתוף המתכונאי שי תשובה ("שי ללא גלוטן"), מגישה לרגל חג הפסח מתכון לעוגיות חלוה כשרות לחג. העוגיות טעימות ונימוחות להפליא, מתאימות בכל ימות השנה גם לקהילת האוכלים ללא גלוטן ולחולי צליאק.

ליאת עפרי ו08/04/2014

(צילום: באדיבות שי שטרית)

לכבוד פסח מגישה חברת "אחוה": עוגיות חלוה כשרות לפסח.חג פסח שמח, מתוק ובריא. תיהנו.

מצרכים (לכ- 40 עוגיות)

• 1 כוס קמח דוחן או קמח אורז

• 1 כוס קמח טפיוקה או תחליף קמח ללא גלוטן

• 5 גר' סיבים תזונתיים (כף)

• 200 גר' חמאה רכה

• 1 כוס ממרח חלבה "אחוה"

• 1/2 כוס שומשום / קצח לקישוט

אופן ההכנה

• במעבד מזון עם להב מתכת שמים את  הקמחים, הסיבים, חמאה וממרח חלבה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם דביק מדי מוסיפים כף קמח טפיוקה/תחליף ללא גלוטן).

• מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס"מ.

• שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום או בקצח.

• מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס"מ.

• אופים 10-12 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב .

• מצננים ובתאבון!

שי תשובה, בעל אתר האוכל המוביל "שי ללא גלוטן": http://www.shay-glutenfree.com/

+ הוסף תגובה לכתבה    גירסה להדפסה    שלח לחבר

תגובות הגולשים

    לא קיימות תגובות לכתבה.

Fatal error: Call to undefined function: json_decode() in /home/virtual/datili/public_html/main/functions.php on line 49